Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Piloții moldoveni, care au murit…

Piloții moldoveni, care au murit în urma accidentului aviatic din Coasta de Fildeş, petrecuți pe ultimul drum

Cei patru piloți moldoveni, care au murit în urma accidentului aviatic din Coasta de Fildeș, au fost petrecuți astăzi, 28 octombrie, pe ultimul drum. Ceremonia de rămas bun a început la ora 11:00 în incinta Clubului aviatorilor, situat în or. Aeroport, Chișinău. Înmormântarea are loc la cimitirul Sf. Lazăr.

În seara zilei de joi, 26 octombrie, la ora 20.40, corpurile neînsuflețite ale celor patru piloți moldoveni care au decedat în accidentul aviatic din 14 octombrie în Coasta de Fildeș (Côte d’Ivoire), au ajuns la Chișinău, anunța compania aeriană Valan International Cargo Charter. Cei doi membri de echipaj care au supraviețuit catastrofei, s-au întors deja acasă.

Cei patru piloți decedați sunt  Eugen Litovka (63 de ani), Alexandru Șikanov (30 de ani), Pavel Besedin și Dumitru Melniciuc.

Conducerea Valan ICC susține că la 30 octombrie 2017, din contul companiei, o comisie formată din cinci persoane, reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile a R. Moldova, sub președenția reprezentantului Ministerului Economiei și Infrastructurii Drumurilor din Moldova, va pleca spre Abidjan în vederea participării la investigarea accidentului din 14 octombrie 2017.

Patru cetățeni ai R. Moldova au decedat în dimineața zilei de 14 octombrie, iar alți doi au fost grav răniți după ce avionul cargo în care se aflau s-a prăbișit pe țărmul Oceanului Atlantic, după o tentativă eșuată de aterizare pe aeroportul internaţional din orașul Abidjan, Coasta de Fildeș (Côte d’Ivoire). Avionul prăbușit era exploatat mai bine de 42 de ani și aparținea companiei Valan International Cargo Charter.

În noiembrie 2015, patru persoane au decedat după ce elicopterul MI-17, care aparținea acestei companii, a fost doborât de rebeli în nordul Afganistanului. La bordul aeronavei se aflau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni