Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pește cu viermi și carne…

Pește cu viermi și carne alterată pentru copiii din grădinițe. Reprezentanții ANSA și CNA, convocați la Președinție

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenției Naționale pentru Siguranță Publică (ANSP) și ai Centrului Național Anticorupție au fost convocați de urgență la Președinție în legătură cu calitatea produselor alimentare oferite copiilor în grădinițe.

„Pește infestat cu viermi, carne de curcan (Ucraina) în stare avansată de alterare, pîine cu mazut și elemene metalice – iata meniul oferit copiilor de către funcționarii din sectorul Ciocana. La Președinție, de urgență, au fost convocați reprezentanții ANSA, ANSP, AAP și CNA pentru a interveni imediat și a stopa actul criminal orchestrat de funcționarii din Primărie și firmele furnizoare. Totodată, a fost solicitat CNA-ul să informeze instituția prezidențială și societatea, cu ce au fost finalizate investigațiile pe cazurile similare, depistate cu 2 ani în urmă. Problema dezastrului admis de funcționarii Primăriei în alimentația copiilor din grădinițe va fi examinată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate”, precizeză Președinția R. Moldova.

Totodată, Președinția menționează că directoarea unei grădinițe din sectorul Ciocana ar fi fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe.

Rodica Guţu, șefa Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat însă în cadrul ședinței Primăriei că niciun director nu a fost demis pentru că nu a vrut să achiziționeze anumite produse alimentare. 

„În fiecare instituție de învățământ, prin ordinul directorului, este constituită o comisie responsabilă de preluarea produselor alimentare. Direcția generală organizează raiduri inopinate în instituții pentru a verifica calitatea produselor, însă fiecare director este responsabil de calitatea produselor recepționate”, susține Rodica Guțu.

Un scandal care viza legalitatea achizițiilor publice organizate de Direcțiile educație, tineret și sport din Chișinău a demarat în noiembrie 2016, după ce a fost constatat faptul că pe masa copiilor de la grădinițele din capitală au ajuns produse alimentare de o calitate îndoielnică. CNA vorbea despre 23 de bănuiți, deferite însă justiției nu au fost decât zece persoane.