Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 7 mii de candidați…

Peste 7 mii de candidați vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat

Candidații la bacalaureat care, din motive obiective, nu s-au prezentat la sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere vor participa în perioada 16-23 iulie la sesiunea suplimentară de bacalaureat.

Pe data de 16 iulie va fi organizat examenul la limba și literatura română pentru alolingvi, pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare. Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat – limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari, va fi organizat pe data de 23 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat se va desfăşura în 17 centre , dintre care 3 vor fi deschise la Bălți, câte 1 – la Edineţ și Cahul, 2 – în UTA Găgăuzia și 10 – la Chişinău.

În total, la sesiunea suplimentară vor participa 7.027 de candidaţi, care au depus o cerere prealabilă. Cei mai mulți tineri – 4.978 vor susține disciplina de profil. Un număr de 2.218 candidați vor avea examen la limba străină, 1.964 – vor susține examen la disciplina la solicitare, iar 926 – la limba de instruire.

Probele de examen din cadrul sesiunii suplimentare vor începe la ora 10:00. Rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat la data de 27 iulie 2015.