Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pasha Parfeni și Cătălin Josan,…

Pasha Parfeni și Cătălin Josan, incluși de actuala guvernare în lista artiștilor care vor cânta de Ziua Independenței

În acest an, cântăreții Pasha Parfeni și Cătălin Josan, excluși de la mai multe evenimente după ce au susținut, în 2016, mesaje împotriva lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al democraților, și au participat la proteste organizate de partidele de opoziție de atunci, PAS și Platforma DA, vor evolua la concertul dedicat Zilei Independenței, eveniment organizat de Guvernul R. Moldova.

„Exact 3 ani în urmă am ieşit pe scena PMAN în tricoul #Nuplaha. Acest gest m-a adus pe o cale absolut nouă, fără să știu unde mă duce sau cât e de lung drumul, şi fără nicio șansă să mă întorc înapoi. În perioada acestor 3 ani, nu v-am văzut, nu v-am auzit, nu v-am cântat. Mi-ați lipsit mult. Dar întotdeauna v-am simțit alături. Acest drum cu siguranță nu se încheie aici. Important este să nu cedăm încă o dată dreptul nostru la libera exprimare, dreptul de a crede într-un viitor mai bun”, a scris Pasha Parfeni pe pagina sa de Facebook.

Conform unui comunicat emis de Executiv, la 27 august, de Ziua Independenței, de la ora 17:00 la 18:00, membrii Cabinetului de miniștri vor sta de vorbă cu cetățenii pe spațiul verde din fața clădirii Guvernului, iar după aceasta, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), va avea loc un concert cu participarea mai multor interpreți autohtoni: La La Play Voices, Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, Cătălin Josan, Mani, Cristina Scarlat, Via Dacă, Ansamblul Academic Național de dansuri populare „JOC”, Cristofor Aldea-Teodorovici, Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros, Ion Paladi, Maria Iliuț și Ansamblul „Crenguța de Iederă”, Surorile Osoianu, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru, Pasha Parfeni, Lilia Roșca, Nicolae Ciubotaru și Tatiana Jacotă.

La 27 august 2016, în timpul concertului dedicat Zilei Independenței R. Moldova,Pasha Parfeni a urcat pe scena instalată în PMAN purtând un tricou cu mesajul #NuPlaha, inspirat dintr-o campanie desfășurată pe rețelele sociale orientată împotriva politicianului Vlad Plahotniuc. 

Ulterior, în luna decembrie, Cătălin Josan și Pasha Parfeni au fost excluși de la gala „Potcoava de Aur”, ediția anului 2016.

Citiți și: MANI, despre refuzul de a urca pe scenă la concertele lui Șor și Dodon: „Nu-mi imaginez cum ar putea să se întâmple asta”