Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Principalele declarații făcute de…

VIDEO Principalele declarații făcute de premierul Ion Chicu, după ședința comună cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi: Epopeea cu angajarea răspunderii celor 4 proiecte de către Guvern s-a finalizat

„Epopeea cu angajarea răspunderii celor 4 proiecte de către Guvern s-a finalizat”, a susținut premierul Ion Chicu, după presă după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Acesta a menționat că în ultimele 72 de ore nu a fost depusă o moțiune de cenzură și speră că până la sfârșitul săptămânii viitoare legile să fie promulgate de către președintețe țării. Totodată, acesta a menționat că prima tranşă din ajutorul anunţat de UE şi OMS pentru ţările Parteneriatului Estic va ajunge mâine la Chişinău. 

„Epopeea cu angajarea răspunderii pe cele 4 proiecte s-a finalizat ieri, ieri s-au epuizat acele 72 de ore pe care deputații le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură. Astăzi urmează mai departe procedurile, proiectele trebuie semnate în Parlament. Sper săptămâna viitoare să fie promulgate.

Am înţeles că zilele trecute a fost o adresare a unui politician la CCM, dar o să vedem cum vor evolua lucrurile”, a susținut Chicu.

Premierul Ion Chicu a prezentat în vineri Parlament asumarea răspunderii hotărârilor cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, hotărârea cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, hotărârea cu privire la angajarea răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr.172/2019 și hotărârea pentru angajarea răspunderii asupra proiectului de lege cu privire la modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Chicu a mai declarat că prima tranşă din ajutorul anunţat de UE şi OMS pentru ţările Parteneriatului Estic va ajunge mâine la Chişinău. 

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 10 iulie, acordarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova. Aceasta este a doua tranșă din asistența macrofinanciară și ultima, cea de-a treia tranșă, în valoare de 40 milioane euro, fiind anulată pentru că Acordul expiră pe data de 18 iulie curent, iar principalele condiții pentru debursarea banilor nu au fost onorate.

Totodată, din lotul de 12 locomotive procurate de către R. Moldova pentru Calea Ferată, mâine ajung primele şase.

,,Săptămâna aceasta ne vom concentra pe alte elemente ale agendei. Din lotul de 12 locomotive procurate de către R. Moldova pentru Calea Ferată, mâine ajung primele şase.acest lucru va permite să resuscităm activitatea întreprinderii„, a susținut Chicu.