Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Organizația pentru Alimentație și Agricultură:…

Organizația pentru Alimentație și Agricultură: preţuri scăzute la alimente în 2015

Prețurile celor mai importante mărfuri alimentare au scăzut pentru al patrulea an consecutiv în 2015, media fiind de 19,1 la sută sub nivelul anului anterior, pe măsură ce scăderea economiei globale a declanşat,de asemenea, scăderi de preţ de la pieţele de metale până la cele de energie, se arată într-un comunicat FAO.

Indicele FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite) pentru prețuri la produsele alimentare a măsurat în medie 164.1 puncte în 2015 și a încheiat anul în scădere chiar: 154.1 puncte în cursul lunii decembrie.

„Provizii abundente în fața unei cereri mondiale timide și aprecierea dolarului sunt principalele motive pentru slăbiciunea generală care a dominat prețurile la produsele alimentare în 2015”, a declarat Abdolreza Abbassian, FAO senior economist.

Indicele FAO al prețurilor la produsele alimentare este un indice ponderat de comerț ce monitorizează prețurile pieței internaționale pentru cinci grupe principale de mărfuri alimentare: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.