Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Opt agenți economici, amendați pentru…

Opt agenți economici, amendați pentru încălcarea legii antifumat

Încă opt agenți economici din Chișinău au primit amenzi de aproximativ 57.000 de lei pentru încălcarea legii antifumat, intrată în vigoare la 31 mai 2016.

În urma controalelor efectuate de către specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, s-a constatat prezenţa persoanelor care fumau în spaţiu interzis.

Astfel au fost aplicate sancţiuni pentru 8 agenţi economici, suma totală a amenzilor constituind 57 000 lei, iar alți doi agenți urmează să se prezinte la CSP pentru stabilirea sancţiunii în urma proceselor verbale de contravenţie administrativă.

Amintim că la 31 mai curent a intrat în vigoare legea antifumat. De atunci deja peste 200 de administratori de localuri s-au ales cu amenzi iar peste 1.300 de persoane fizice au fost sancţionate pentru că au fumat în locuri interzise.

Drept urmare a nenumăratelor sesizări din partea societăţii civile, specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au întreprins recent verificări inopinate în cafenele, baruri cu terasă, restaurante, 12 la număr, în vederea stabilirii încălcărilor Legii antifumat. În umra acestor controale au fost amendați opt agenți economici, suma totală constituind 57 000 de lei”, susțin reprezentanții Centrului de Sănătate Publică.

Amintim că societatea civilă, care, în ultimul timp, se implică activ în procesul de implementare a Legii, poate depune reclamaţie la:
– adresa electronică a instituţiei: : csp.chisinau@ms.md,
– ghişeul unic din secţia administrativă a instituţiei,
– Linia fierbinte: 022 574 303.
E necesar ca petiţiile să dispună de argumentare incontestabilă, cum ar fi fotografii sau înregistrări video.