Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oportunităţile investiţionale în agricultură

Oportunităţile investiţionale în agricultură

Producerea fructelor, a legumelor, dar şi a plantelor aromatice sunt doar câteva dintre direcţiile de investiţii pentru dezvoltarea agriculturii. Posibilităţile investiţionale în sectorul agroindustrial din R. Moldova au fost prezentate întreprinzătorilor locali şi străini, în cadrul unei conferinţe organizate de Fondul Provocările Mileniului şi reprezentanţa Corporaţiei Provocările Mileniului.

La eveniment au fost prezenți businessmani din SUA, Italia, Australia, dar și antreprenori locali care activează în domenii conexe cu agricultura. Oamenii de afaceri au fost informaţi despre climatul investiţional din ţara noastră, posibilităţile de a investi în producerea agricolă şi infrastructura post-recoltare.

Referitor la potenţialul oferit de infrastructura şi sistemele de irigare renovate din fondurile programului Compact, directorul executiv al FPM Moldova, Valentina Badrajan, consideră că datorită acestui Program s-a reuşit catalizarea mai multor investiții în agricultură.

„Suntem pe ultima sută de metri şi avem scopul să asigurăm durabilitatea investiţiilor efectuate în cadrul Programului Compact. Vrem ca reformele care au fost lansate să fie continuate, iar fermierii să poată beneficia de un suport constant în creşterea produselor de valoare adăugată înaltă”, a subliniat Valentina Badrajan.

Potrivit ministrului în exerciţiu al Agriculturii, Ion Sula, agricultura rămâne una din ramurile prioritare ale economiei naționale, unde activează circa 30% din populaţie, iar ponderea în export este de 47% şi ponderea în PIB este de peste 12%. De aceea, autorităţile îşi propun ca în următorii ani „să aducă agricultura de subzistență în mediul agriculturii de afaceri”, a declarat oficialul.