Operațiunea „otcos”. Ruslan Codreanu continuă să semnaleze problema taxelor ilegale în grădinițe

Primarul interimar Ruslan Codreanu semnalează din nou problema taxelor ilegale și a reparațiilor din grădinițe. Acesta susține că administrația instituțiilor de educație timpurie nu informează părinții despre sumele alocate de Primărie pentru reparație și colectează bani adiționali.

„Știți ce înseamnă operațiunea „otcos”? Când directul sau educatorii adună colectivul de părinți și zic că din banii municipali s-au făcut ferestrele, dar pentru „otcosuri” nu ajunge. Am auzit asta de la mulți părinți. Zilnic primesc mesaje de la părinți că se adună de la 500 la 2 000 de lei pentru reparații. Am solicitat ca informația ce ține de cheltuielile pentru reparația blocurilor alimentare, blocurilor sanitare și a pavilioanelor, să fie făcute public. Părinții nu știu că din bugetul municipal se alocă bani”, a menționat primarul interimar la ședința ordinară a Primăriei.

Ruslan Codreanu a mai adăugat că dacă ar fi să se facă o analiză a resurselor necesare în infrastructura grădinițelor, s-ar depăși un miliard de lei. Totuși, acesta susține că există resurse financiare pentru reparația grădinițelor, doar că acestea nu sunt valorificate corect.

„Dacă pe foaia de titlu au fost alocați 18 milioane de lei, și apoi prin dispoziția mea adițional 25 milioane, iar gradul de realizare a lucrărilor de reparație este de 40%, înseamnă că avem probleme. La grădinița nr. 145 unde se repară acoperișul, din cauza iresponsabilității unora, a curs în grădinițe și e nevoie de bani adiționali”, a conchis Codreanu.

Mai mulți părinți au semnalat anterior colectările ilegale de bani în cadrul grădinițelor pentru reparația instituțiilor, cadouri pentru educatori, dar și pentru intrarea la o anumită instituție.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *