ONG-urile de media condamnă uzul de fals față de „Ziarul de Gardă” și solicită investigarea cazului de către organele de drept

„Ziarul de Gardă” a publicat marți, 21 februarie, o declarație în care spune că o pagină web falsă utilizează numele publicației, furând conținut mediatic. Verificările ulterioare ale redacției au confirmat faptul că acest site este într-adevăr o fantomă electronică, care face uz de numele „Ziarul de Gardă” și distribuie informații scrise de autori anonimi sau furate de pe alte pagini web, cauzând prejudicii consumatorilor de presă online.

ONG-urile de media califică furtul de identitate drept o acțiune ilegală, care trebuie să servească drept obiect de investigație pentru organele de drept.

ONG-urile fac un apel către Ministerul de Interne, Procuratura Generală să elucideze în regim de urgență uzul de fals față de „Ziarul de Gardă” și să ia măsuri în raport cu persoanele care au atentat la integritatea imaginii acestei publicații de investigație.

Declarația este semnată de către:

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Presei Independente
Centru „Acces-Info”
Comitetul pentru Libertatea Presei
Asociația Telejurnaliștilor Independenți
Centrul de Investigații Jurnalistice
Asociația Presei Electronice

Citiți și:

DECLARAȚIE: O pagină web falsă utilizează numele Ziarul de Gardă, furând conținut mediatic 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Condamnati! Condamnati…Condamnam florile frust-oase…clonate. E paradoxala viata lor. a travestiti in harabagii, gusteri veninosi, recruti rinocerizati, ce vireaza stiri false la comanda. Nimeni nu-i va salta. Ei reprezinta commando-ul dezmatului. Al merelor otravite. Intr-o tara defecta, mancata de cari politici, nici nu se putea altfel. Partidul-mamut decazut e in delir politic. Lupta e pe viata si pe moarte. dar sa lupte, sa se bata pe proiecte pe idei nu-i duce mintea si capul. Iata ca acum, dupa racolari cu lopata a trasfugilor, a intrat in scena “scenariul” Budelor, Haznalelor zamislite aiurea. Gloabele-troiane de media moguleasca inhamate la defaimare si dezinformare isi pun tot naravul infect in slujba propagandei. Huliganic! Talhareala! Mai ceva decat piratii din Marile Sudului. Nimic din inima, totul din interes. Ochii sunt injectati de fanatism, de o isterie a determinarii. Hitler i-a facut sa urle pe toti, ca sa-i reduca la tacere pe fiecare in parte. De altfel, aceasta a fost si este marea lucratura a personajului coltos, impulsiv si trufas cu o negativiate catastrofala. Frica, bat-o vina! Frica de oameni il omoara pe atotstapanitor. Frica de adevar, frica de fortele democratice ii tulbura somnul. ii provoaca frisoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *