Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputat PPDA, despre faptul că…

Deputat PPDA, despre faptul că Gațcan este păzit de SPPS: „Gațcan merge și la veceu cu Furculiță. Este păzit ca nimeni să nu discute cu el”

Ștefan Gațcan trebuie să-și dea demisia”. Asta a declarat deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, care susține că revenirea docorului-deputat în Parlamentul de la Chișinău este „o rușine”. Parlamentarul a mai declarat că astăzi, în Parlament, Gațcan a fost păzit permanent de mai mulți agenți ai SPPS pentru ca nimeni să nu se poată apropia ca să discute cu acesta. Declarațiile au fost făcute de Vasile Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV 8.

Este o rușine națională ce s-a întâmplat cu Gațcan. Așa ceva pur și simplu este inadmisibil. Soluția morală pentru această situație este că Gațcan să plece de acolo, nu are ce căuta acolo, pentru că ce a făcut el, a scris la Procuratură că a fost amenințat, colegii lui de partid au mers cu coroane funerare pe acasă, pe la serviciu, i-au scris pe garduri, l-au făcut trădător, au scos filmulețul ăla cu nepoata dumnealui și cu dosarele acelea vechi, toate acestea sunt o rușine.

Domnule Gațcan, vă dau un sfat, sunteți medic, sunteți specialist bun, plecați de acolo, lăsați să vină un deputat normal pe acea circumscripție, într-adevăr să reprezinte oamenii. Dumneavoastră nu mai reprezentați pe nimeni acum, ați umblat teleleu tănase, pe aici, pe acolo, cu milioane, cu nu știu ce. Se vehiculează lucruri de acestea. Pe urmă ați fost la stația balneară a SPPS-ului. M-am uitat astăzi în Parlament, mie îmi era rușine, mișunau pe acolo, pac sus, pac jos, agenți SPPS cu urechelnițe. Acum, când am ieșit puțin mai înainte din Parlament, mă uitam pe jos, pe acolo, erau polițiști. Niciodată nu a fost așa ceva la Parlament. Pentru ce? Pentru ca să păzim un individ de acesta, lipsit de moralitate, unul care se vinde ca la piață. E păzit de SPPS, e păzit ca nimeni să nu se poată apropia de el, nimeni să nu vorbească cu el, să nu dea declarații. El merge la veceu cu Furculiță, nu este normal ce se întâmplă. Nu este normal, asemenea indivizi nu au ce căuta în Parlament. El trebuie să plece”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

După 8 zile în care nu a mai fost văzut, fizic, în spațiul public, Ștefan Gațcan a apărut astăzi la Parlament și a anunțat că s-a răzgândit și nu își mai dorește să renunțe la mandatul de deputat.

Deputatul Ștefan Gațcan, care acum 3 luni a fost ales deputat în circumscripția nr. Hîncești din partea Partidului Socialiștilor, a anunțat marți dimineață, 30 iunie, că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. Gațcan a făcut anunțul pe Facebook unde a publicat și o cerere în acest sens.

A doua zi, pe 1 iulie, în timp de deputații Pro Moldova anunțau că Ștefan Gațcan a fost sechestrat de către socialiști, dus într-un birou din cadrul Parlamentului și pus să semneze o cererea de demisie, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, postează un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că Gațcan a renunțat la mandatul de deputat și atașează la postare și o cerere semnată de Gațcan în acest sens.

Tot pe 1 iulie, Ștefan Gațcan părăsește R. Moldova și transmite mesaje video prin care spune ca este bine, însă nu va comunica cu prietenii pentru că are nevoie de reabilitare.

După anunțul lui Furculiță în legătură cu cererea de demisie a lui Gațcan, deputații Pro Moldova au publicat un mesaj prin care au anunțat că noul lor coleg Ștefan Gațcan a depus marți, 30 iunie, o plângere la Procuratura Generală în care și-a exprimat îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum și a membrilor familiei lui, menționând că este șantajat și amenințat pentru a renunța la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Detalii aici

Marți, 7 iulie, Gațcan s-a întors la Chișinău. Locuința deputatului este păzită de agenți ai SPPS.

Cronologia evenimentelor – Ștefan Gațcan, un doctor deputat, care a „dispărut”, iar ulterior pe pagina sa de Facebook apare un video în care el spune că e „bine”, dar nu va discuta cu prietenii