Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Offline-ul comunității Adoptă un Vot:…

Offline-ul comunității Adoptă un Vot: 180 de moldoveni din 19 țări se întâlnesc în această săptămână la Veneția

Reprezentanți ai diasporei din 19 țări, dar și membri ai societății civile de la Chișinău se vor întâlni la Veneția în perioada 18-19 martie 2017 pentru a propune idei și proiecte pentru dezvoltarea R. Moldova. La eveniment au confirmat prezența și sunt așteptați aproximativ 180 de participanți.

Ideea întrunirii a pornit de la comunitatea online Adoptă un Vot care numără aproape 98 de mii de membri. Ne propunem să ne întâlnim și să discutăm față în față despre realizările și provocările cu care ne întâlnim peste hotare și în țară. De asemenea, dorim să venim cu soluții comune și concrete pentru unele probleme identificate.

Printre subiectele principale de pe agendă sunt organizarea alegerilor peste hotare, corupția care „alimentează disfuncționalitățile în stat”, realizarea proiectelor sociale, de caritate, economice și educaționale în Moldova cu implicarea diasporei, dar și situația presei de la Chișinău.

Evenimentul este rezultatul unei inițiative civice și își propune să mobilizeze cetățenii R. Moldova pentru a participa în procesele importante în statul R. Moldova.  Întâlnirea este organizată în cea mai mare parte din contribuțiile financiare ale participanților, precum și din donații private.

Comunitatea Adoptă un Vot s-a născut în preajma alegerilor prezidențiale ca o necesitate de mobilizare a cetățenilor moldoveni de peste hotare la vot. Grupul a fost punctul de pornire pentru Dosarul Diasporei, dar și pentru alte proiecte sociale și de caritate. În prezent comunitatea numără aproape 98 de mii de membri.