Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oferă o șansă la o…

Oferă o șansă la o viață mai bună pentru doi tineri rămași fără părinți

Asociaţia Obştească „Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin” a iniţiat o campanie de colectare de fonduri pentru doi tineri din satul Măşcăuţi, raionul Criuleni, care au nevoie de ajutorul nostru.

Este vorba de Vasile şi Alexandra Petco, în vârstă de 19 şi, respectiv, 16 ani. Vasile are dizabilitate severă de vedere. Tatăl lor a decedat acum doi ani, iar mama a fost lipsită de drepturi părinteşti, la cererea Alexandrei. Subiectul campaniei este să ajute pe cei doi să repare casa și să schimbe acoperiș distrus.

Alexandra şi noua sa tutelă este actualmente la etapa de pregătire a documentelor, a fişelor medicale, pentru a-i fi instituită tutela. Între timp, fata a depus documentele la un colegiu din Chişinau, pentru că a absolvit clasa a IX-a, şi este în aşteptarea rezultatelor admiterii.

„Viaţa lor de până acum reflectă carenţele sistemului de protecţie socială a familiilor în care părinţii sunt împătimiţi de alcool, în care persisită violenţa. Cum se obişnuieşte, toate părţile care trebuie să intervină „şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu”, dar favoarea acestor obligaţii întârzie să survină şi peste ani în viaţa copiilor, cum este şi în cazul celor doi”, susțin reprezentanții Asociației Obștești.