O singură companie a participat la licitația pentru achiziționarea celor 50 de autobuze noi

Primăria municipiului Chişinău informează că licitaţia publică din 16 iulie cu privire la achiziţionarea celor 50 de autobuze noi pentru ÎM „Parcul urban de autobuze” a fost anulată. Decizia a fost luată din motiv că până la data desfăşurării concursului public a fost prezentată o singură ofertă.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat că oferta înscrisă în concurs nu a fost deschisă, motiv pentru care nu ne poate oferi detalii despre compania respectivă. Vadim Brînzaniuc a mai precizat că licitația publică urmează să fie relansată în câteva zile.

„Conform legii privind achiziţiile publice, nu a fost posibilă asigurarea unui nivel satisfăcător al concurenţei și numărul de ofertanţi / candidaţi a fost mai mic decât numărul minim prevăzut pentru fiecare procedură”, se menționează într-un comunicat al Primăriei.

Proiectul privind cumpărarea a 50 de autobuze a fost votat de Consiliul Municipal Chișinău în luna martie 2018, urmând ca noile unități de transport să fie puse prioritar pe rutele care fac legătura cu suburbiile capitalei. Pentru procurarea autobuzelor, Consiliul a decis alocarea a 30 de milioane de lei, bani care vor fi destinaţi pentru achitarea primei tranşe din achiziţie.

Potrivit anunțului de procurarea a autobuzelor, urmează a fi luate în calcul următoarele aspecte pentru determinarea ofertei câștigătoare:
– prețul;
– consumul de combustibil;
– termenul de garanție;
– puterea motorului.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze are circa 130 de vehicule pentru transportarea călătorilor, 80% dintre acestea având termenul de exploatare depăşit.

Foto: sputnik.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *