Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O grupare criminală, specializată în…

O grupare criminală, specializată în creșterea, păstrarea și realizarea substanțelor narcotice, a fost anihilată

Un grup criminal care activa pe teritoriul raionului Cahul, specializat în creșterea, păstrarea și realizarea substanțelor narcotice, a fost descoperit, urmare a acțiunilor de investigație efectuate de către angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, de comun acord cu ofițerii Direcției SUD a INI și a procuraturii Cahul, informează IGP.

Astfel, la data de 5 martie curent, oamenii legii au demarat o serie de percheziții la domiciliile unor suspecți din or.Cahul și Badicul Moldovenesc, dar și în două locuințe ale rudelor unui bărbat de 30 de ani, din satul Badicul Moldovenesc. Urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul ultimului dar și a rudelor sale, forțele de ordine au ridicat în total: 30 kg de masă vegetală mărunțită asemănătoare cu cânepa, 5kg semințe de cânepă, mai multe ghiveciuri pentru creșterea plantelor, utilaj pentru confecționarea țigaretelor din cânepă, două grenade de tip RGD-5 și F-1.

Polițiștii au descoperit, de asemenea, o încăpere adaptată special și utilată pentru creșterea și uscarea cânepei. Mai mult, urmare a perchezițiilor la fața locului, au fost ridicate bunuri care constituie obiectul furturilor înregistrate anterior pe teritoriul raionului.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 217, al. 2 al CP al RM, privind producerea, prelucrarea și prepararea substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Dacă vina persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii va fi dovedită, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Sursa foto: igp.gov.md