Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O companie bulgară va reabilita…

O companie bulgară va reabilita un drum de 8,97 milioane de euro

Astăzi, 18 septembrie, la sediul Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor a fost semnat contractul de reabilitare a drumului R6 M1 Ialoveni- Leușeni (km 0- km 6, 6), dintre Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” și compania bulgară SK-13 Patstroy JSC.

Semnatarii contractului au fost Ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, managerul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei și directorul executiv al companiei SK-13 Patstroy JSC, Lubomir Petrov Katchamakov.

“Compania bulgară își desfășoară activitatea atât în domeniul contrucției civile, cât și în ramura construcției drumurilor și a căilor ferate. Aceasta s-a ocupat de contrucția unui segment a șoselei de centură a orașul Sofia și deține experiența necesară, este dotată tehnic corespunzător și are resurse umane calificate. Consider că toate aceste elemente caracteriologice care definesc compania SK 13 Patstroy JSC vor determina mobilizarea acesteia, astfel încât contrucția drumului să fie realizată calitativ și în termenii prestabiliți “, a declarat Ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Proiectul drumului R6 M1 Ialoveni-Leușeni inlude reabilitarea sistemului rutier existent cu 4 benzi de circulație, modernizarea unei intersecții denivelante, precum și consolidararea unui sector afectat de alunecările de teren.

“Este primul nostru proiect în Moldova, sperăm că-l vom duce la bun sfârșit mai devreme decât prevede termenul contractului, căci deținem experiența și resursele necesare”, a declarat directorul executiv al companiei SK-13 Patstroy JSC, Lubomir Petrov Katchamakov.

Managerul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei a menționat că începând de mâine vor avea loc ședințele pentru începerea lucrărilor, iar startul lucrărilor propriu-zise se va da în următoarele luni.

“Prin modernizarea acestui sector de drum se vor reduce cheltuelile de transport, se va evita congestionarea străzilor prin orașul Chișinău. De asemenea, contrucția prevede instalarea benzilor de separare, a marcajelor și indicatoarelor rutiere pentru a spori siguranța în trafic a șoferilor” , a subliniat managerul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Valoarea contractului este de 8, 97 milioane de euro, iar lucrările de reabilitare urmează să fie finalizate în luna noiembrie 2017.