Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O autoritate din subordinea Ministerului…

O autoritate din subordinea Ministerului Justiției va fi absorbită de Cancelaria de Stat

Centrul de armonizare a legislației, autoritate administrativă în subordinea Ministerului Justiției va fi absorbită de Cancelaria de Stat. Drept urmare, statul de personal al Cancelariei se va majora cu 20 de unități de personal.

În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, conducătorul Centrului de armonizare a legislației va iniţia procedura de preavizare a personalului autorităţii administrative absorbite, iar preavizarea conducătorului Centrului va fi inițiată de către ministrul justiției.

Disponibilizarea personalului Centrului de armonizare a legislației se va efectua în conformitate cu Legea nr.158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și cu legislaţia muncii, în cazul imposibilităţii transferului acestuia. Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanei juridice absorbite se vor efectua din contul și în limita bugetului acesteia.

Cancelaria de Stat, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, va aproba modificările corespunzătoare ale statului de personal propriu și va întreprinde măsurile necesare în vederea realizării transferului personalului menționat.

În prezent, Centrul de Armonizare a Legislaţiei este o autoritate administrativă, cu statut de persoană juridică, subordonată Ministerului Justiţiei, creată în scopul facilitării procesului de armonizare a legislaţiei naţionale cu cea a Uniunii Europene. Centrul de Armonizare a Legislaţiei are un efectiv limită de 15 persoane şi a fost creat în baza Hotărîrii Guvernului nr. 190 din 21 februarie 2007, prin care a fost aprobat  şi Regulamentul său de activitate.