Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Numele celor șapte candidați la…

Numele celor șapte candidați la funcția de rector al USMF. Ce spune instituția despre concurs

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională (CDSI) al Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a publicat numele celor șapte candidați la funcția de rector al instituției.

Totodată, după ce, săptămâna trecută, Oleg Lozan, directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că procesul de alegere a noului rector este „compromis”, instituția a reacționat astfel: „concursul de alegere a rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” se desfășoară în conformitate cu actele normative în vigoare. Procedura este una transparentă și obiectivă, bazată pe meritocrație, iar alegerile propriu-zise se vor realiza prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat de către membrii comunităţii academice cu drept de vot. Vom asigura ca organizarea şi desfăşurarea votării să se realizeze cu respectarea principiilor legalităţii, autonomiei universitare, transparenţei, răspunderii publice, responsabilităţii, respectării drepturilor şi libertăţilor studenţilor şi ale personalului academic, a normelor etice şi deontologice, precum şi cu respectarea principiului reprezentativităţii”.

În urma concursului, care s-a desfășurat în perioada 08-29 august curent, Consiliul pentru dezvoltare strategică instituțională a înregistrat următoarele dosare:

  • Ceban Emil, doctor habilitat în științe medicale;
  • Curocichin Ghenadie, doctor habilitat în științe medicale;
  • Gavriliuc Mihail, doctor habilitat în științe medicale;
  • Guțu Evghenii, doctor habilitat în științe medicale;
  • Tagadiuc Olga, doctor habilitat în științe medicale;
  • Vișnevschi Anatolie, doctor habilitat în științe medicale;
  • Zapuhlîh Grigore, doctor habilitat în științe medicale.

Mandatul rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” în exercițiu, Ion Ababii, expiră la 9 octombrie curent.