Numărul locuințelor date în exploatare a crescut cu peste 30% în primul semestru

În prima jumătate a acestui an au fost date în exploatare 3676 de locuințe, cu suprafaţa totală de 271,1 mii m², ceea ce reprezintă o creştere cu 30,3% față de perioada similară a anului 2018, conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică (BNS).

Astfel, în primul semestru al anului curent au fost date în exploatare 2962 de apartamente și 714 case individuale.

Totodată, 3287 au fost construite în orașe, cu 29,4% mai multe față de perioada similară a anului trecut, iar 389, adică în creștere cu 34,7%, în sate.

În același timp, potrivit BNS, dintre acestea, în capitală au fost date în exploatare cele mai multe locuințe – 3108, în creștere cu 36,5%, în UTA Găgăuzia – 66, ceea ce înseamnă o majorare de 91,9% și în regiunea de centru a Republicii Moldova – 263, o creștere de 43,7%. De asemenea, scăderi s-au înregistrat în regiunea de nord a țării – cu 17,3%, adică 159 de locuințe, precum și în zona de sud – cu 14,3% sau 80 de locuințe date în exploatare în lunile ianuarie-iunie.

Foto: topimobiliare.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *