Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi susținători ai petiției de…

Noi susținători ai petiției de publicare a numelui fondatorilor companiilor din R. Moldova

Liberal democratul Vadim Pistrinciuc și Chiril Lucinschi susţin petiţia pentru publicarea numelui şi prenumelui fondatorilor companiilor din R. Moldova.

În acest sens, cei doi au înregistrat astăzi, 4 iunie, Proiectul pentru completarea Legii privind protecţia datelor cu caracter personal, motivând că accesul la informaţie trebuie asigurat.

Amintim că persoanele care susțin inițiativa de publicare imediată a informației privind numele și prenumele fondatorilor companiilor din R. Moldova, semnează o petiție.

În această petiție, semnatarii sunt de părere că numele și prenumele fondatorilor este de interes public, iar în moment ce o persoană decide să fondeze o afacere, această informație trebuie să fie accesibilă tuturor. „Timp de trei luni, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal blochează această inițiativă sub pretextul că numele și prenumele fondatorilor companiilor ar fi informație cu caracter personal. Nu sunt de acord cu această interpretare a normei legale”, găsim în petiție.