Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Nistor Grozavu, despre ghereta „apărută…

Nistor Grozavu, despre ghereta „apărută peste noapte”: „Lucrările nu au fost autorizate”

Instalarea gheretei în fața liceului Gheorghe Asachi din Chișinău nu a fost autorizată. Această declarație a fost făcută de către viceprimarul Nistor Grozavu, după ședința Primăriei de astăzi.

Potrivit lui Grozavu, în centrul Chișinăului nu au fost autorizate asemenea lucrări și vor fi verificate actele în baza cărora aceasta a fost instalată.

„Până acum, în ultimii doi ani și jumătate, nu au fost instalate gherete, au fost făcute doar reamplasări. Orice reamplasare a fost doar cu acordul primarului, și asta doar atunci când ghereta era unica sursă de existență a unei familii. În centrul Chișinăului nu au fost autorizate asemenea lucrări, o să verificăm în baza căror acte a fost instalată”, a subliniat viceprimarul capitalei.

Amintim că, recent, pe strada Pușkin la intersecție cu strada 31 august 1989, lâângă liceul Gheorghe Asachi a „răsărit” o gheretă din sticlă, cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar.

Menționăm că aceasta a fost instalată, în pofida faptului că edilul capitalei Dorin Chirtoacă a interzis amplasarea, în oraș, a noilor gherete.