Nereguli la grădinițele din Capitală: Hote pentru frumusețe și tigăi care nu încap pe aragaz

Primarul interimar Ruslan Codreanu semnalează noi neconformități la instituțiile preșcolare din Capitală. Potrivit acestuia, în opt grădinițe din sectorul Ciocana au fost cumpărate hote, tigăi și ceaune care nu corespund normelor.

„Ceaunele nu trebuie să fie sudate pentru că normele sanitare interzic acest lucru. La toate opt grădinițe au fost aduse ceaune sudate și tigăi subțiri, care nici nu încap în aragaz. O bucătăreasă a zis că hotele au fost procurate numai pentru frumusețele pentru că la temperatura de 35-40 de grade, acestea nu funcționează. A zis că e bine și că e mai frumos, dar nu ajută deloc. Noi vorbim de majorarea salariilor și că ducem lipsă de bucătari. O hotă a costat 100 de mii de lei și ea nici nu funcționează”, a menționat Codreanu în timpul ședinței ordinare a Primăriei.

Primarul interimar a cerut un raport din partea Direcției educație, tineret și sport în privința achizițiilor făcute în grădinițe și cine se face responsabil de aceste probleme.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *