Nava arestată cu 10 tone de droguri în Spania, va fi exculsă din Registrul Navelor înregistrate în RM

Nava „ELG” care a fost capturată sub pavilionul R. Moldova, depistată cu 10 tone de substanțe narcotice în Spania, va fi exclusă din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Agenția Navală a Republicii Moldova.

„Astfel de infracţiuni nu depind de pavilionul navei, şi sunt comise de echipajul navei şi în mare parte fără ca armatorul sau proprietarul să fie la curent cu aceste activităţi ilegale.

Conform prevederilor tratatelor internaţionale din domeniul transportului maritim, în cazul infracţiunilor penale la bordul navelor, se aplică jurisdicţia şi legislaţia statului riveran, statului port, statului pavilion sau statului a cărui cetăţenie o deţine echipajul, şi în dependenţă de situaţia geografică a navei la momentul comiterii infracţiunii, se aplică legislaţia statului afectat sau care este cel mai interesat în demararea anchetei.

Agenţia Navală mai menţionează că R. Moldova nu se vor aplica careva sancţiuni pe plan internaţional, datorită faptului că statul-pavilion nu duce răspundere pentru activitatea comercială a armatorilor navelor sub pavilionul său, şi acţionează în interesul, său sau oferă suport statului legislaţia căruia a fost încălcată. 

De asemenea, Agenţia Navală a Republicii Moldova a decis să exlcludă din Registrul de Stat al Navelor al R. Moldova nava menţionată.

Citeşte şi: VIDEO/ O navă sub pavilionul R. Moldova, cu 10 tone de droguri, a fost reținută în Spania


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *