Motivul pentru care ședința CSM, la care trei membri candidau pentru promovare în carieră, a fost amânată

Ședința din 10 iulie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost amânată din lipsă de cvorum. În această dimineață s-au prezentat doar cinci membri, iar la scurt timp ședința a fost contramandată pentru că mai mulți membri sunt în concediu medical, în timp ce alții sunt antrenați în alte ședințe.

Pe agenda ședinței figurau 21 de subiecte, iar CSM urma să desemneze un  judecător la Curtea Supremă de Justiție, dar și doi judecători la Curtea de Apel. În lista candidaților pentru funcțiile vacante se regăsesc și trei membri ai CSM, care vor să fie promovați. Cererile de promovare au fost depuse în timp ce în Parlament este dezbătut un proiect de lege privind reforma sistemului judecătoresc, care le va interzice membrilor CSM să participe la concursuri de promovare în funcție pe perioada mandatului și șase luni după aceasta.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *