Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Motivul pentru care bustul lui…

Motivul pentru care bustul lui Matcovschi nu a fost inaugurat astăzi pe Aleea Clasicilor, așa cum a fost planificat

Astăzi, 14 octombrie, de Hramul Orașului, pe Aleea Clasicilor din Capitală urma să fie dezvelit bustul poetului Dumitru Matcovschi. Evenimentul a fost inclus chiar și în programul de sărbătoare, doar că, ulterior, a fost exclus, fără explicații.

Mai mulți cetățeni au mers astăzi pe Aleea Clasicilor pentru a participa la inaugurarea bustului, însă nu au găsit nici urmă de acesta.

Contact de Ziarul de Gardă, primarul interimar, Adrian Talmaci, ne-a comunicat că dezvelirea bustului a fost amânată pe motiv că nu a fost confecționat soclul pe care urmează să fie instalat bustul.

„După grafic, urma să reușim până la 14 octombrie, dar așa s-a întâmplat și s-a amânat”, a declarat Talmaci.

Am apelat pentru explicații și la consilierul Ion Ștefăniță, care monitorizează implementarea proiectului. Potrivit acestuia, vinovați de amânarea inaugurării bustului sunt reprezentanții Direcției Construcții Capitale.

„Am primit cu tristețe noutatea că nu va fi edificat bustul, așa cum era planificat. Vina o poartă Direcția Construcții Capitale. M-au asigurat că de Hramul Orașului va fi totul gata, dar joi, am văzut că nu mai figurează evenimentul în program. Granitul care trebuia adus din Ucraina nu a fost adus la timp. Respectiv, soclul nu a fost realizat”, a declara Ștefăniță.

Consilierului ne-a mai comunicat că bustul este gata încă din luna august, iar reprezentanții Direcției au avut timp suficient din luna iulie pentru realizarea proiectului. Potrivit lui Ștefăniță, bustul nu va putea fi dezvelit nici la 20 octombrie, de ziua poetului Dumitru Matcovschi.

Cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea cu privire la edificarea unui bust în memoria poetului încă în aprilie 2019. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 400 de mii de lei.