Moldoveanul care a decedat în urma prăbușirii podului din Italia va fi repatriat

Moldoveanul în vârstă de 44 de ani, care și-a pierdut viața în urma prăbușirii podului din orașul Genova, Italia, va fi repatriat. Inspectoratul General pentru situații de urgență (IGSU) al MAI urmează să contracteze o companie specializată pentru a-i aduce corpul neînsuflețit în Republica Moldova.

„IGSU în comun cu reprezentanții secții consulare a țării noastre în Italia vor perfecta toate procedurile necesare pentru a întoarce acasă cadavrul persoanei. Cheltuielile de repatriere a corpului neînsuflețit vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat de presă.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, până la această oră a fost confirmat decesul a 39 de persoane. În spital au fost internați 16 cetățeni, dintre care 9 sunt în stare gravă.

Potrivit informațiilor de ultimă oră, un al moldovean a avut de suferit în urma prăbușirii podului. Acesta a suferit o serie de traumatisme şi este internat într-un spital din localitate, viaţa fiind-ui în afara oricărui pericol.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat. Până la urmă, s-a optat pentru reconsolidare, pentru a nu opri traficul, în condiţiile în care podul era unul dintre principalele noduri de circulaţie din Genova. De altfel, în momentul prăbuşirii,se lucra chiar la consolidarea construcţiei.  Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova,transmite Digi 24.

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lelea

    Condoleante familiei si sa speram ca aceasta familie indurerata sa fie ajutata de un bun avocat sa fie remunerata de Asociatia Autostrade in frunte cu criminalul Beneton.Statul italian a cerut deja sa fie remuneratte toate victimile acestui dezastru.Cine poate, s-o informeze pe sotia raposatului.Doamne ajuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *