Moldova va găzdui în acest an Conferința Globală privind turismul Vinicol

Între 5-6 septembrie curent la Chișinău va avea loc cea de-a treia Conferință Globală privind turismul Vinicol a UNWTO.  R. Moldova a fost desemnată țară gazdă a evenimentului, deși interesul pentru a organiza Conferința a fost manifestat de Africa de Sud şi Spania. În urma negocierilor, a fost semnat un Acord între Guvernul R. Moldova și Organizația Mondială a Turismului (UNWTO). Astăzi, 14 iunie, Acordul a fost ratificat de Parlament, această procedură fiind o condiție obligatorie a Organizației Mondiale.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, găzduirea unui astfel de eveniment va contribui pozitiv la economia țării.

„Acordul va avea un efect pozitiv asupra economiei, poziţionând ţara noastră în topul distinaţiilor turistice, inclusiv vitivinicole mondiale, va majora fluxul de turişti străini, va crea condiţii excelente de atragere a investiţiilor străine în industrie, va crea o imagine nouă şi atractivă a ţării”, a declarat în ședința plenului reprezentanta Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul conferinţei se vor organiza acţiuni dc promovare a turismului vitivinicol: noutăţi ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice și schimb de experienţă. 

În prezent, circa 20 vinării din ţară prestează servicii turistice vizitatorilor străini.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *