Principală  —  IMPORTANTE   —   Moldatsa își acuză angajatul care…

Moldatsa își acuză angajatul care a dezvăluit incidentul aeronautic de manipulare. Sajin: „Continuă să mușamalizeze cazul”

Întreprinderea de Stat Moldatsa susține că incidentul aviatic din 23 iunie 2019, dezvăluit de controlorul de trafic aerian Eugen Sajin, reprezintă „un eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului”.

Reacția instituției vine la două zile după ce Sajin a scrie pe o rețea de socializare că „în urmă cu aproximativ 2 luni, un avion al companiei Air Moldova cu 140 de pasageri la bord ar fi fost aproape de o coliziune în aer cu un alt avion de dimensiuni mai mici”. Sajin a acuzat autoritățile că nu ar fi făcut o investigație adecvată a incidentului, iar vina a fost pusă pe seama controlorilor de trafic.

Citiți: Reacții oficiale după incidentul aeronautic anunțat public de către un controlor de trafic al Moldatsa

„Aceste informații sunt niște provocări ale angajatului Sajin Eugen care la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „MOLDATSA”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass- media, sunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului”, anunță Moldatsa.

„Totodată, colectivul de controlori de trafic aerian și sindicatul Î.S. „MOLDATSA”, condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță. Privind evenimentul aeronautic din 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, informează că a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă, și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură. Î.S. „MOLDATSA”  își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru încasarea prejudiciului pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor care nu corespund adevărului și denigrează imaginea întreprinderii”, se precizează în comunicatul instituției.

Citiți și: Detalii noi despre incidentul aviatic dezvăluit de un controlor de trafic aerian

Contactat de ZdG, Eugen Sajin susține că acuzațiile care-i sunt aduse de către Moldatsa reprezintă o tentativă de a mușamaliza incidentul.

Reacția MoldATSA îmi este foarte stranie, care în loc să-și asume problemele reale cu care se confruntă, ei continuă să mușamalizeze cazul. Iar afirmația din comunicatul lor precum că evenimentul dat nu a pus în pericol siguranța zborului este pur și simplu desprinsă de realitate și denotă o lipsă totală de profesionalism și nepăsare. Pe parcursul acestor zile am fost contactat de nenumărate ori de specialiști din cadrul AAC și MEI, de la MoldATSA însă nimeni nu a luat legătura ca să solicite datele prezentate de mine referitor la acest incident aeronautic. Da, la moment, ca și mulți alți controlori sunt în litigiu cu ÎS MoldATSA, deoarece consider că mi s-au încălcat drepturile de angajat. Sunt conștient că vor urma presiuni și intimidări dar scopul meu final este siguranța traficului aerian. Sper că organele competente vor ancheta incidentul dat și vor pune interesele siguranței pasagerilor pe primul loc, nu interesele personale ale unor șefi de instituție”, a precizat Eugen Sajin.