Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moarte suspectă în Chișinău: O…

Moarte suspectă în Chișinău: O femeie a decedat în scaunul medicului stomatolog

O femeie din capitală ar fi murit în urma administrării anesteziei de către un stomatolog. Apropiaţii victimei, care avea 58 de ani, afirmă că, iniţial li s-a spus că ruda lor ar fi murit la ieşirea dintr-un centru stomatologic din sectorul Ciocana al Capitalei, căzând şi lovindu-se la cap. Ulterior ei au aflat că ea a murit pe scaunul medicului stomatolog, iar asta s-ar fi întâmplat ca urmare a anesteziei.

Ei susțin că femeia avea unele probleme medicale şi presupun că anestezia ar fi provocat acutizarea rapidă și respectiv decesul. Tragedia a avut loc miercuri, 14 ianuarie 2015, la un centru medical privat de pe strada Igor Vieru din Chişinău.

Directorul acestui spital privat a declarat pentru ZdG că „femeia a murit din cauza unui infarct, mai multe detalii nu vă pot oferi până nu voi vedea expertiza medico-legală”. Şeful acestei instituţii nu a putut să ne explice cum a ajuns la concluzia că victima ar fi murit de infarct dacă expertiza lipseşte.

Am încercat să luăm legătura cu medicul stomatolog a cărui pacientă a decedat, dar ni s-a spus că de astăzi, vineri, 16 ianuarie 2015, acesta se află în concediu medical. Totodată, reprezentanții clinicii private au refuzat să ne ofere un număr de telefon al medicului.

Şeful serviciului de presă şi relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir a declarat pentru ZdG că pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal. „Din informaţiile anchetatorilor ştim că femeia care venise să-şi pună o plombă a decedat în scaunul stomatologului. Acum sunt aşteptate rezultatele expertizei medico-legale care vor arăta dacă decesul a survenit în urma acţiunilor medicului stomatolog sau în mod normal”, a precizat aceesta.

Femeia a fost înmormântată vineri, 16 ianuarie 2015.

ZdG va monitoriza acest caz și va reveni cu mai multe detalii în zilele viitoare.

Alexandru Bolfa