Moarte suspectă în Chișinău: O femeie a decedat în scaunul medicului stomatolog

O femeie din capitală ar fi murit în urma administrării anesteziei de către un stomatolog. Apropiaţii victimei, care avea 58 de ani, afirmă că, iniţial li s-a spus că ruda lor ar fi murit la ieşirea dintr-un centru stomatologic din sectorul Ciocana al Capitalei, căzând şi lovindu-se la cap. Ulterior ei au aflat că ea a murit pe scaunul medicului stomatolog, iar asta s-ar fi întâmplat ca urmare a anesteziei.

Ei susțin că femeia avea unele probleme medicale şi presupun că anestezia ar fi provocat acutizarea rapidă și respectiv decesul. Tragedia a avut loc miercuri, 14 ianuarie 2015, la un centru medical privat de pe strada Igor Vieru din Chişinău.

Directorul acestui spital privat a declarat pentru ZdG că „femeia a murit din cauza unui infarct, mai multe detalii nu vă pot oferi până nu voi vedea expertiza medico-legală”. Şeful acestei instituţii nu a putut să ne explice cum a ajuns la concluzia că victima ar fi murit de infarct dacă expertiza lipseşte.

Am încercat să luăm legătura cu medicul stomatolog a cărui pacientă a decedat, dar ni s-a spus că de astăzi, vineri, 16 ianuarie 2015, acesta se află în concediu medical. Totodată, reprezentanții clinicii private au refuzat să ne ofere un număr de telefon al medicului.

Şeful serviciului de presă şi relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir a declarat pentru ZdG că pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal. „Din informaţiile anchetatorilor ştim că femeia care venise să-şi pună o plombă a decedat în scaunul stomatologului. Acum sunt aşteptate rezultatele expertizei medico-legale care vor arăta dacă decesul a survenit în urma acţiunilor medicului stomatolog sau în mod normal”, a precizat aceesta.

Femeia a fost înmormântată vineri, 16 ianuarie 2015.

ZdG va monitoriza acest caz și va reveni cu mai multe detalii în zilele viitoare.

Alexandru Bolfa


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. = Rarița lui Tonică =

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ===================================================

 2. denis

  bravo Alexandru. te-as ruga sa monitorizez minutios acest caz ,ceva nu e in regula ,si plus la toate clinica privata…. o sa cumpere si expertiza medicala si tot persoana decedata o sa fie de vina.pacat era o fire pozitiva , energica …dumnezeu sa o odihneasca in pace.condoleante rudelor, curaj si putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *