Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Minunea lui SunStroke Project pentru…

Minunea lui SunStroke Project pentru Dodon

R. Moldova s-a clasat pe locul trei la concursul internațional Eurovision Song Contest 2017, care s-a desfășurat la Kiev, Ucraina.

Imediat după ce s-au anunțat rezultatele, băieții de la SunStroke Project, au făcut un live pe facebook, unde au mulțumit tuturor celor care i-au susținut, menționându-l, însă, în mod special pe președintele R. Moldova Igor Dodon.  Saxofonistul Serghei Stepanov a spus cu mândrie că Igor Dodon i-a sunat și le-a cerut să facă o minune. „Și noi am reușit acest lucru”, s-a lăudat artistul.

Răspunsul lui Igor Dodon nu s-a lăsat așteptat. Acesta a transmis pe o rețea de socializare un mesaj de felicitare adresat trupei. „Felicitări băieților din „SunStroke Project” și întregii lor echipe de creație. Moldova vă este recunoscătoare pentru o prestație internațională excelentă. Ne-ați dăruit emoții de neuitat și ne-ați umplut inima de bucurie și mîndrie pentru țara noastră. Ați ocupat cel mai înalt loc în acest concurs din istoria participării R. Moldova. Deci, pentru noi, voi sunteți învingători. Bravo!”, a scris Dodon și a subliniat că-i așteaptă acasă cu „distincții înalte de Stat”.

După obținerea acestui rezultat, băieții din SunStroke Project susțin că au fost deja invitați la zeci de interviuri și show-uri televizate din țară și de peste hotare. „După succesul obținut la Eurovision, viața noastră s-a schimbat. Am fost invitaţi la foarte multe interviuri, în diferite ţări. Acest lucru ne bucură mult, deoarece ne putem promova trupa şi ţara prin faptul că, oriunde ne vom duce, vom invita oamenii să vină în Moldova, deoarece avem o ţară frumoasă”, a spus vocalistul Serghei Ialoviţchii, după ce a revenit acasă de la Kiev.

Prima vizită pe care au făcut-o membrii trupei a fost la Moscova, Rusia. Ieri, 15 mai, băieții au participat la emisiunea «Пусть говорят» („Pusti govoreat”), difuzată de postul național rusesc, Pervâi Canal, la care s-a discutat despre desfășurarea concursului Eurovision și respingerea interpretei ruse, Iulia Samoilova, pe motiv că aceasta a încălcat regimul de intrare în Ucraina după ce a cântat în Crimeea, peninsulă anexată de către Rusia.

Artiștii moldoveni s-au arătat indispuși că Iulia nu a fost acceptată să cânte în cadrul competiției de la Kiev, dar s-au bucurat că aceasta își va reprezenta țara la concursul care va avea loc anul viitor în Portugalia. Băieții au precizat că vor ține pumnii pentru ea, iar solistul trupei a ținut să se ridice de pe scaun și să-i sărute mâna interpretei, țintuită într-un scaun cu rotile. „Vreau să fac un mic gest, să mă apropii de tine și să-ți sărut mâna”, a spus Serghei Ialovițki.

Și celebrul saxofonist al trupei a încurajat-o pe cântăreața rusă și a menționat că ea va avea parte de celebritate doi ani la rând, în condițiile în care mediatizarea Iuliei a început înainte de ediția Eurovision din Ucraina și va dura până se va încheia cea din Portugalia.

Trupa „SunStroke Project” a fost formată în 2007 de către doi tineri tiraspoleni: vioristul Anton Ragoza și saxofonistul Serghei Stepanov. Formația SunStroke Project, împreună cu solistul Pasha Parfeni, care a prezentat R. Moldova la Eurovision în 2012, ocupând locul 11, cântau prin cluburi, în special la Tiraspol și Odesa. Tot la Odesa l-au întâlnit pe MC Mîslic care le-a sugerat să vină la Chișinău și să-și încerce puterile pe piața R. Moldova.

Tinerii din Tiraspol au cucerit cu ușurință publicul din R. Moldova, deja în 2009 ocupând locul 3 la preselecția națională pentru Eurovision cu melodia „No Crime”. După plecarea lui Pasha Parfeni din formație locul de solist îl ocupă Serghei Ialovițchii cu care SunStroke Project va învinge la preselecția națională pentru Eurovision 2010. Piesa „Run Away” – SunStroke Project au interpretat-o împreună cu cântăreața Olia Tira, la Concursul Muzical Eurovision 2010 din Oslo, Norvegia.

R. Moldova participă la Eurovision începând cu 2005. Atunci, fiind reprezentată de trupa „Zdob şi Zdub” cu melodia „Boonika bate doba”, s-a clasat pe locul 6 cu 148 de puncte, obţinând cea mai bună clasare pentru Moldova în cadrul acestui concurs. De atunci, reprezentanţii R. Moldova doar au regresat. În ultimii 3 ani, aceştia nu au reuşit să se califice în finala competiţiei.