Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Economiei, despre mesajul pe…

Ministrul Economiei, despre mesajul pe care vrea să-l transmită agenților economici

Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre reorganizarea, optimizarea și „crearea organelor cu funcții de control în vederea atingerii unei eficiențe maxime a acestui instrument – controlul de stat, pentru a micșora presiunea asupra mediului de afaceri și asigura protecția consumatorului”.

Potrivit lui, în următoarea perioadă vor avea loc mai multe controale inopinate la agenți economici, piețe, stații peco și agenții de taxiuri. „Vom face aceste verificări pentru a fi siguri de calitatea produselor și a serviciilor prestate. Reforma s-a finalizat, deciziile au fost luate, acum trebuie să trecem la acțiuni. Obiectivul nostru nu este să facem controale de dragul controalelor, ci să transmitem un mesaj agenților economici și anume – să fie corecți cu consumatorii. Anunțăm campania de informare. Dacă vor fi depistate încălcări, cei vinovați vor fi sancționați dur”, a subliniat Calmâc.

„Vom verifica în special calitatea produselor duse la instituțiile de învățământ”, a subliniat Gheorghe Gaberi, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În același timp, Iurie Eremia, director al Agenției Protecția Consumatorilor şi Supravegherea Pieței, a menționat că observă că în ultima perioadă consumatorii sunt mai bine informați. „Acest lucru ne bucură foarte mult, pentru că un consumator informat este un consumator atent la calitatea produselor pe care le cumpără. Astfel, în acest an am primit 2000 de petiții, ceea ce înseamnă că sunt cu 500 de petiții mai multe decât în aceiași perioadă a anului trecut”, a constatat Eremia.