Ministrul de Interne anunță că la toamnă va fi inițiat un audit „cum nu a mai văzut R. Moldova”

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, precizează că există o concepție de reformare fundamentală a poliției și anunță despre inițierea unui audit „exhaustiv” în acest sens.

„Cu sprijinul Uniunii Europene, în curând, vom demara un audit cum nu a mai văzut R. Moldova. Un audit exhaustiv, la toate capitolele: și financiar, și logistic, și structural la nivelul ministrului Afacerilor Interne și al structurilor subordonate”, a declarat vicepremierul în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Moldova.

Potrivit acestuia, a fost necesar sprijinul Delegației UE, care a avut „deschidere totală”, pentru că în R. Moldova „bani pentru așa ceva nu prea se găsesc”.

„Am avut sprijinul instituțiilor internaționale și sper că în septembrie-octombrie vom putea demara acest audit exhaustiv, care va sta la baza unei reforme fundamentale a MAI și a structurilor subordonate. Unora li s-ar părea puțin, mie mi se pare fundamental să punem bazele unei poliții temeinic, nu așa cum s-a făcut până acum”, a adăugat Năstase.

Ministrul a mai menționat că lucrează la un proiect „foarte important” privind instruirea oamenilor din cadrul MAI și din afară de către experți din România și alte țări din UE.

„Să ne educe niște oameni care ar fi capabili să conducă niște inspectorate de poliție, niște structuri, dar pe altfel de modele decât s-au produs până acum”, a conchis șeful de la MAI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *