Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Militarii Armatei Naţionale donează sânge…

Militarii Armatei Naţionale donează sânge pentru victimele de la „Colectiv”

Militarii Armatei Naţionale donează, în perioada 3-5 noiembrie curent, sânge pentru victimele incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Apărării şi desfăşurate în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Astfel, potrivit colonelului Vladimir Trofimov, şeful Spitalului Clinic Militar Central, medic-şef al Ministerului Apărării, marţi, 3 noiembrie, 65 de studenţi şi 155 de militari au venit la punctele de colectare ale Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” şi Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău pentru a dona sânge.

Totodată, miercuri, 4 noiembrie, angajaţi ai Ministerului Apărării, împreună cu 250 de militari din corpul de comandă al Armatei Naţionale şi din Tabăra Militară 142, au donat sânge în incinta Centrului Consultativ-Diagnostic.

De asemenea, peste 100 de ofiţeri şi subofiţeri din Brigada infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi au mers la punctul medical din unitate, unde li s-a recoltat sânge.

Campania de colectare a sângelui se va încheia joi, 5 noiembrie, la Cahul, unde sunt aşteptaţi circa 100 de militari din Brigada infanterie motorizată „Dacia”.