Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul președintelui Igor Dodon de…

Mesajul președintelui Igor Dodon de Anul Nou: să învățăm a ne iubi țara

Președintele și Prima Doamnă a Republicii Moldova au transmis duminică, 31 decembrie, un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor moldoveni cu prilejul anului nou. Igor Dodon a precizat că anul 2017 a fost unul complicat, iar principalul obiectiv pentru anul 2018 este consolidarea societății și restabilirea încrederii cetățenilor în propria țară. 

„Dragi compatrioți, prieteni,

Familia noastră vă felicită cu sosirea noului an. Vă dorim tot binele, dragoste și credință, realizarea tuturor dorințelor pe care le are fiecare familie și fiecare om.

Există o bună tradiție, atunci când adunați cu toții la o singură masă, alături de rude și de persoanele apropiate se face bilanțul anului care a trecut și se împărtășesc planurile pentru anul viitor. Pentru mine, anul 2017, a fost un an complicat, cu provocări și încercări majore, dar și cu realizări importante. Am avut o agendă de lucru foarte consistentă cu multe întrevederi oficiale, cu multe vizite de lucru și întâlniri cu cetățenii din R. Moldova.

Să știți că indiferent cu cine am discutat, cu președinți din Est sau din Vest, de fiecare dată am simțit respectul foarte mare manifestat față de țara noastră. Șefii mai multor state ne susțin, sunt interesați de schimbări democratice în țara noastră, sunt dispuși să ne acorde sprijin și asistență.  Și acest lucru este de mare preț, dar iată că noi, cei care locuim în patria noastră, în Moldova, simțim deficitul unui patriotism sănătos față de propria țară. Suntem datori să redescoperim pentru noi înșine Moldova, să învățăm a ne iubi țara, fiindcă avem destule motive de mândrie.

Fiecare dintre noi trebuie să-și asume o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară. Fiecare la locul său trebuie să-și facă lucrul cât se poate de bine, doar așa vom reuși să depășim criza politică și cea economică. Țara va începe să se dezvolte, vom putea opri emigrarea cetățenilor.

La întâlnirile mele cu cetățenii am ajuns la constatarea că una dintre cele mai grave probleme ale R. Moldova este exodul populației, iată de ce ca președinte ales de popor, principala mea preocupare a fost și va fi restabilirea încrederii cetățenilor în propria țară, în Moldova. Trebuie să păstrăm în țară buna înțelegere între cetățeni, trebuie să ne consolidăm societatea, trebuie să facem acest lucru în numele viitorului țării noastre și a copiilor noștri. În calitatea de președinte, acesta este unul dintre obiectivele mele principale pentru anul 2018”, a afirmat președintele Igor Dodon.