Mesajul președintelui Igor Dodon de Anul Nou: să învățăm a ne iubi țara

Președintele și Prima Doamnă a Republicii Moldova au transmis duminică, 31 decembrie, un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor moldoveni cu prilejul anului nou. Igor Dodon a precizat că anul 2017 a fost unul complicat, iar principalul obiectiv pentru anul 2018 este consolidarea societății și restabilirea încrederii cetățenilor în propria țară. 

„Dragi compatrioți, prieteni,

Familia noastră vă felicită cu sosirea noului an. Vă dorim tot binele, dragoste și credință, realizarea tuturor dorințelor pe care le are fiecare familie și fiecare om.

Există o bună tradiție, atunci când adunați cu toții la o singură masă, alături de rude și de persoanele apropiate se face bilanțul anului care a trecut și se împărtășesc planurile pentru anul viitor. Pentru mine, anul 2017, a fost un an complicat, cu provocări și încercări majore, dar și cu realizări importante. Am avut o agendă de lucru foarte consistentă cu multe întrevederi oficiale, cu multe vizite de lucru și întâlniri cu cetățenii din R. Moldova.

Să știți că indiferent cu cine am discutat, cu președinți din Est sau din Vest, de fiecare dată am simțit respectul foarte mare manifestat față de țara noastră. Șefii mai multor state ne susțin, sunt interesați de schimbări democratice în țara noastră, sunt dispuși să ne acorde sprijin și asistență.  Și acest lucru este de mare preț, dar iată că noi, cei care locuim în patria noastră, în Moldova, simțim deficitul unui patriotism sănătos față de propria țară. Suntem datori să redescoperim pentru noi înșine Moldova, să învățăm a ne iubi țara, fiindcă avem destule motive de mândrie.

Fiecare dintre noi trebuie să-și asume o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară. Fiecare la locul său trebuie să-și facă lucrul cât se poate de bine, doar așa vom reuși să depășim criza politică și cea economică. Țara va începe să se dezvolte, vom putea opri emigrarea cetățenilor.

La întâlnirile mele cu cetățenii am ajuns la constatarea că una dintre cele mai grave probleme ale R. Moldova este exodul populației, iată de ce ca președinte ales de popor, principala mea preocupare a fost și va fi restabilirea încrederii cetățenilor în propria țară, în Moldova. Trebuie să păstrăm în țară buna înțelegere între cetățeni, trebuie să ne consolidăm societatea, trebuie să facem acest lucru în numele viitorului țării noastre și a copiilor noștri. În calitatea de președinte, acesta este unul dintre obiectivele mele principale pentru anul 2018”, a afirmat președintele Igor Dodon.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. Licum

  Niste mancurti amindoi. Igor si Galina 2 rusofoni vai de ei ! Rusine ce a ajuns politica prin Molotova

 2. Popa Duhu dela Tighina

  Și încă bine că m-a ieșit cu strășnicia ceia de Zina Carabină! Că speria bietul popor moldovenesc de chiar uita și de miliard! Da de fapt sunt cel puțin 2,5 miliade? Să sperăm că anul viitor pe timpul ăsta miliardele vor fi acasă!

  P.S. Da la Orhei pe istucanii ăia de revelion i-a felicitat stăpânul miliardului Ilan Shor și Sara Lvovna?

 3. Reporter

  Sara Lvovna a fost la Moscova de revelion. Orheienii au fost felicitați cu cârnăciori și turte dulci de Ilan Șor și Marina Tauber în română și idiș!

 4. ivancelgroaznic

  Și Orheienii chiar știu idiș? Sau când văd cârnăciori și turte dulci gratis le pare, că știu?

 5. Lilian 007

  Pariez pe o bere cehă, că anul viitor vom fi felicitați de reveion de korotâșka Vlad Plahotniuk și voluminoasa Valentina Buliga!

 6. Paulică

  SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ FIM MANCURȚI!

  SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ FIM MANCURȚI!!! și nu Să învățăm să ne iubim țare!
  Idiotule! Rusia iubești tu și nu Moldova! Mă scoți din sărite cu fățărnicia ta!

 7. Românașul

  Ha! Ha! Ha! Da chiar n-aveți umor! Monstrul mancurt Dodon vă chiamă să iubiți țara. dar nu spune care! Păi, el are în vedere Rusia lui Putin! Da voi sărmăneilor ce-ați crezut?

  Da, are multe vizite de lucru și întâlniri cu cetățenii din R. Moldova. Dar când chiamă să vă iubiți țara, are în vedere Rusia lui Putin. N-ați văzut cum îi steclesc ochii mici de pudel și cum “dă din coadă”, când se întâlnește cu Putin?

 8. Popa Duhu dela Mânăstirea Căp...

  Ați rămas în urma timpului, băieți! La concertul de Anul Nou de la Orhei Ilan Shor a dat croasante pe gratis. Sunt sigur, că mulți dintre voi nici nu știți ce sunt aceste bunătăți franțuzești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *