Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul diasporei pentru polițiști, soldați,…

Mesajul diasporei pentru polițiști, soldați, carabinieri și MAI: „Poliția și Armata sunt ale R. Moldova, nu ale lui Plahotniuc”

Comunitatea FreeMoldova vine cu un mesaj din partea diasporei pentru polițiști, soldați, carabinieri și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În mesaj, toți aceștia sunt îndemnați să fie curajoși și să susțină poporul.

„Stimați Polițiști, Soldați și Carabinieri, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova,

Noi, reprezentanți ai diasporei, vă rugăm să fiți curajoși. Să fiți patrioți. Să fiți de partea poporului și a legii, și să îi lăsați pe vasalii dictatorului Plahotniuc în urmă. Poliția și Armata sunt ale R. Moldova, nu ale lui Plahotniuc!

Șeful MAI și al Armatei susțin că Poliția și Armata sunt apolitice. Însă apolitic nu există. Ori susții poporul, ori susții pe cei care se tem, se ascund și se protejează de popor, pentru a-l fura. Altă cale nu există.

Moldova are o șansă istorică unică de a deveni o țară liberă, în care Poliția și Armata Protejează Poporul, iar Poporul Respectă Poliția și Armata.

Urmați exemplul soldaților armeni, care au avut aceeași alegere dificilă ca și dumneavoastră anul trecut, în mai 2018. Și au trecut de partea poporului, scăldați în laude și ovații.

Luați exemplu de la Anatolie Macovei, șeful direcției a șasea din Inspectoratul Național de Investigație, și de la echipa sa. Primilor le e mai greu, dar pe toți nu îi vor putea controla. Iar Alexandru Pînzari, ca și hoții ale căror ordine le urmează, va face pușcărie pentru uzurparea puterii în stat.

Noi credem în voi. Împreună, putem face istorie. Împreună putem fi Liberi Acasă.

Cu respect,
Diaspora

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională alegerea conducerii Parlamentului R. Moldova și votarea noului Guvern, iar ulterior, a instituit interimatul funcției de președinte, după ce, în prealabil, a decis că termenul limită în care putea fi votat un nou Guvern era 7 iunie 2019, nu 9 iunie, așa cum se menționa anterior în spațiul public.

Deciziile Curții Constituționale (CC) din ultimele zile vin să coincidă cu poziția Partidului Democrat din Moldova (PDM), care a declarat nelegitime voturile din Parlament și a solicitat declanșarea alegerilor anticipate.

„Sincronizarea” dintre PDM și CC nu este însă una întâmplătoare. Dintre cei 6 judecători ai Înaltei Curți, 3 dintre ei au fost anterior deputați ai PDM, iar doi au fost incluși în componența CC cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din luna februarie.