Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Maxim Lebedinschi, membru CEC, despre…

Maxim Lebedinschi, membru CEC, despre ce urmează după validarea mandatului lui Andrei Năstase

Curtea de Apel (CA) Chișinău a validat astăzi, 8 octombrie, mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Decizia CA Chișinău nu are însă niciun impact asupra alegerilor locale generale care vor avea loc la 20 octombrie, și în urma cărora ar urma să fie ales un nou primar de Chișinău.

Solicitat de Ziarul de Gardă, membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, a declarat că prin decizia luată astăzi de magistrați, Andrei Năstase poate exercita funcția de primar general până la validarea noului primar al municipiului, care va fi ales în urma alegerilor din 20 octombrie.

„Dacă domnul Năstase va decide în continuare să candideze la funcția de primar al capitalei, dumnealui urmează să se suspende din funcția de primar. Totodată, în termen de 30 de zile, domnul Năstase trebuie să decidă dacă rămâne în funcția de primar general sau cea de ministru al afacerilor interne”, a declarat Maxim Lebedinschi.

După un an și patru luni, magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar de Chișinău.