Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Măsuri sporite de securitate pe…

Măsuri sporite de securitate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pe Aeroportul Internațional Chișinău vor fi sporite măsurile de securitate. Compania „Avia Invest” care administrează aeroportul, în colaborare cu Poliția de Frontieră a dispus asigurarea suplimentară a securității pasagerilor, după atentatele teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței.

În acest sens, va fi mărit numărul colaboratorilor de securitate aeronautică şi va fi intensificată activitatea acestora în fluxul de pasageri. De asemenea, urmează a fi sporit controlul mijloacelor de transport parcate în perimetrul aeroportului, dar și mobilizate mai multe rute de patrulare.

Printre măsurile anunțate de administrația AIC se numără:
”-Instruirea suplimentară a colaboratorilor de securitate aeronautică şi membrilor echipajelor în vederea excluderii facilitării procedurilor de securitate aeronautică.
-Implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanţelor explosive, cât şi în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră, se efectuează patrularea cu patrupezii special antrenaţi.
-Instruirea adăugătoare a personalului tuturor companiilor care activează nemijlocit pe Aeroportul Chişinău în vederea identificării persoanelor dubioase.
-Controlul de securitate vigilent înainte de zbor al pasagerilor. Monitorizarea video, utilizarea activă a metodei profiling-ului precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave.
-Evitarea prezenţei persoanelor neimplicate în deservirea aeronavelor în adiacenţa acestora şi verificarea riguroasă a personalului întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora.
-Verificarea minuţioasă inclusiv de către organele abilitate a personalului şi transportului implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului.”

Conducerea Aeroportului menționează faptul că în ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni.