Mărturiile unui moldovean despre incendiile din Grecia: „Totul în zonă a rămas cenușă”

Iurie Cipileaga este din R. Moldova și locuiește de 20 de ani la Rafina, Grecia, care acum este o zonă de focare de incendii. El povestește că incendiile sunt devastatoare și că abia a reușit împreună cu fiul său și câțiva prieteni să salveze două case. 

E o mare tragedie. Totul în zonă a rămas cenușă. Acasă nu avem lumină. Am reușit singur cu feciorul și alți băieți prieteni să salvăm două case. Ajutor de la pompieri și autorități nu am avut”, spune bărbatul.

Ambasada R. Moldova în Grecia a exprimat condoleanțe familiilor victimelor afectate de incendiile din vestul și estul regiunii Attica din Grecia, soldate cu numeroase pierderi de vieți omenești, precum și i solidaritatea cu poporul și guvernul Republicii Elene, dorind celor răniți, putere și recuperare rapidă.

Cetățenii R.  Moldova aflați în regiunea respectivă pot solicita asistență în caz de necesitate la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458.

Foto: Iurie Cipileaga


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *