Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Manifestații în România față de…

Manifestații în România față de modificările aduse Legilor justiţiei. Cum s-a protestat?

Mii de români au ieșit duminică, 17 decembrie curent, la proteste, atât la București, cât și în alte orașe ale țării. La București, manifestanţii au scandat „Hoţii!” şi au adus vuvuzele şi tobe, notează mediafax.ro 

La București, a fost organizat și un flashmob, „România condamnată la tăcere„. Astfel, oamenii și-au pus pus benzi negre pe ochi și au stat în tăcere timp de 30 de minute. „Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioși. Așa cum va deveni Justiția în România”, au spus organizatorii.

Citiți AICI un interviu realizat de ZdG cu directorul executiv al platformei de-clic.ro 

Sute de oameni  au protestat, duminică seara, faţă de modificările aduse legilor Justiţiei, şi la Timişoara şi Sibiu. Timişorenii au scandat  „Regele Mihai”, iar la Sibiu s-a strigat ”Jos comunismul”.

Protestatarii au mai strigat ”Hoţii hoţii”, ”Jos comunismul” sau ”Cine nu sare are dosare”. Înainte de a porni într-un marş pe străzile oraşului Sibiu, oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Proteste faţă de modificările aduse legilor Justiţiei au avut  loc și la Cluj – Napoca, Iaşi şi Braşov, unde sute de persoane au ieșit în stradă.

Modificările la Codurile penale în România nu sunt văzute deloc cu ochi buni de procurori, secția dedicată din CSM, dar și marile parchete avertizează că aceste schimbări vor avea efecte devastatoare asupra combaterii criminalității. Procurorii criminaliști din București au mers mai departe și au dat cazuri concrete, acum rezolvate definitiv, dar care nu ar fi fost niciodată soluționate dacă modificările erau în vigoare la momentul faptelor, notează digi24.ro

 

Surse foto: mediafax.ro

Foto antet: digi24.ro