Maia Sandu: Prin inacțiunea autorităților, atacul la presa liberă continuă

Maia Sandu consideră că atacurile la presa liberă continuă din cauza inacțiunii autorităților. Sandu se referă la furtul de identitate a Ziarului de Gardă, descoperit recent. Astfel, ieri, 21 februarie 2017, un cititor al Ziarului de Gardă a semnalat că a descoperit un site-fantomă cu denumirea ziaruldegarda.com. Verificările ulterioare ale redacției au confirmat faptul că acest site este într-adevăr o fantomă electronică, care face uz de numele „Ziarul de Gardă” și distribuie informații scrise de autori anonimi sau furate de pe alte pagini web, cauzând prejudicii consumatorilor de presă on-line.

 

„La noi se fură totul: de la certificate de dizabilitate până la identitate. Cineva și-a însușit ilegal numele Ziarul de Gardă.

Acum un an, și eu am sesizat procuratura în cazul unui site care îmi folosește numele și care difuzează informații false. Răspunsul așa și nu a mai venit…

Prin inacțiunea autorităților, atacul la presa liberă continuă, iar astfel de delicte sunt încurajate. Sau poate chiar comise de către autorități?”, a comentat Sandu.

Nu e prima dată când se fac încercări de a fura identitatea Ziarului de Gardă. În campania electorală din mai 2011, în orașul Chișinău, a fost distribuit un tiraj cu numere false ale ediției tipărite a Ziarului de Gardă, dar și a ziarului Timpul. Organele de drept au inițiat atunci o anchetă, dar nu au prezentat nici până acum numele autorilor falsificatorilor celor două ziare din Chișinău.

Citiți și:

DECLARAȚIE: O pagină web falsă utilizează numele Ziarul de Gardă, furând conținut mediatic 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. miroslav

  cum? a aparut ieri un video unde platformistii bat un jurnalist, unde-i societatea civila si presa voastra libera sa-l apere???

 2. Marcel

  Dar care este presa libera? Rog sa-mi spuneti macar o presa care este independenta si care nu are legaturi cu fugarii din Germania, cu hotul de la Lipcani sau care nu are legaturi cu Plaha.

 3. Fiti siguri, astia cu ocaua mica sunt agenti sub acoperire, platiti regeste. Misiunea komisarniclor de presa-obscura este manipularea jihadista, invrajbirea, razmerita, discordia, tigania, deozrdinea. Caci ei, raspandacii de stiri false, traiesc deja in lumea Mafiei doba de slugoi ortaci, farmazoni organizati, vipere mercenare, zvoneri complotisti, grafomani malefici, ultra-zelosi, ziarizdoni colaborationisti, care isi satisfac menirea, conform unui plan mafiot. Schema. Cu schepsis! Un vrajmas insereaza “opinia” diabolica, ceilalti extremisti de media reiau bomba fetida si o plaseaza. Astfel, pe sticle jegoase, pe site-uri abjecte exploadeaza tirade de minciuni, de stiri trucate. Supliciu ca in Evul mediu! Dezinformare, manipulare, razbunare, rafuiala in cele mai bune traditii NKVD-iste, putiniste.. Nimeni nu-i atinge. Aboslut nimeni, penru ca se afla sub umbrela antigoante a imposturii. Toti coabiteaza impotriva partidelor anti-oligarhie, impotriva adevarului, dreptatii. Si asta penru ca cel care ii inspira, si-i coordoneaza, si-i plateste, cel care stapaneste Matricea, OCTOPUS-ul, Cubul de cobre nu este capabil sa lupte cinstit pe campul electoral. Ehe, daca ar putea, ar trimite-o pe dna Maia Sandu, ca pe Napoleon, pe o insula. Iar pe ziaristii independenti, de investigatie de la ZDG etc., i-ar vrea asurziti, muti, paralizati, exterminati.

 4. Albert

  Acum un an, site-ul inregistrat pe numele Maiei Sand a fost rezervat de nimeni altul decit ALAIBA, altul, Tudor Darie etc. Eu nu stiu care-i treaba acum cu ZDG, dar sa nu fie treaba ca si la Nastase de acum 2 ani cind se plingea de aparitia unui site cu numele sau si cind colo registrant era nimeni altul decit Jurnal TV, deci tot de-ai lor.

 5. Vadim

  Mai lasa-ne Maia cu presa ta libera! Nu prea am vazut sa fie tare obiectivi sau independenti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *