Maia Sandu anunță separarea unui minister: „A fost o decizie proastă fuzionarea celor două ministere”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea reveni la forma inițială, de până la reforma administrației implementată de Guvernul Filip, când existau două instituții separate: Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Despre aceasta a declarat astăzi prim-ministra, Maia Sandu, în cadrul prezentării noii ministre, Ala Nemerenco, angajaților instituției.

„Fuzionarea celor două ministere a fost o decizie proastă. Nu înțeleg de ce oamenii nu au vrut să învețe din experiența precedentă, pentru că noi am mai trecut prin asemenea fuzionări. Noi am văzut că rezultatele sunt proaste. E opinia mea personală, dar eu o să optez pentru separarea acestor două ministere. Sunt agende complicate pe fiecare din dimensiuni. Avem o sumedenie de probleme. Ceea ce vă promit e să avem o discuție și să corectăm acestă decizie pe care o consider neinspirată”, a declarat Maia Sandu.

Ministerul Sănătății a fost comasat cu cel al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în anul 2017 în urma reformei administrației implementată de Guvernul Pavel Filip .

Totodată, în cadrul prezentării angajaților instituției, noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a anunțat „restructurări” la instituția pe care o conduce, iar printre prioritățile sale se numără majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical și cel al protecției sociale, pentru ca aceștia să „nu mai fie nevoiți să accepte plăți care îi umilesc”.

Ala Nemerenco este expertă internațională pe sisteme de sănătate. În 2016-2017, a fost consiliera personală al Ministrului Sănătății din România, iar anterior, șefă de proiect al Organizației Mondiale a Sănătății în oficiul de țară pentru R. Moldova. În 2002-2012, a fost directoarea Clinicii Universitare de Asistență Primară. Activează în sistemul medical din 1982, când a devenit medic internist la Spitalul Clinic Republican. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”. Din 2015, Ala Nemerenco este conslieră municipală și președintă a Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *