Mai multe echipe mixte de intervenție monitorizează traseele din țară

Pe parcursul a 24 de ore, preponderent în partea de sud și centru a republicii, au fost înregistrate 50 de intervenții ale salvatorilor și pompierilor, în deblocarea și tractarea mijloacelor de transport, toate persoanele fiind în afara oricărui pericol. Pentru lucrările de intervenție și deblocare, a intervenit și Armata Națională cu 82 de militari și 14 unități de tehnică.

În seara zilei de ieri,  23 martie, către ora 21:00, mai multe echipe de salvatori și pompieri, polițiști de patrulare și carabinieri au patrulat și monitorizat mai multe trasee din țară, cu scopul prevenirii situațiilor de risc și acționării în caz de necesitate pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport.

Au fost create zece grupe mobile mixte de intervenție, dotate cu tehnică cu capacitate sporită de intervenție, care s-au deplasat pe traseele principale din țară.

Pentru lucrările de intervenție și deblocare, Armata Națională a intervenit cu 82 de militari și 14 unități de tehnică de tip KAMAZ, KRAZ, URAL, ZIL din dotarea Brigăzilor de Infanterie „Moldova”, „Ștefan cel Mare”, Batalionului de Geniu „Codru”, Regimentului de Rachete Antiaeriene, Batalionului 4 Antiaerian și Baza de Instruire Militară a Armatei Naționale. De pe traseele și drumurile naționale au fost deblocate și tractate 42 de mașini de mare tonaj și autoturisme (TIR-uri, microbuze,etc,) și peste 45 de persoane.

Conducătorii auto că pot vedea starea drumurilor publice naționale cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate pe traseele naționale. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” are amplasate 40 de camere web, care asigură vizualizarea stării drumului. Locul amplasării acestora și imaginile actualizate la fiecare jumătate de oră le găsiți pe site-ul www.asd.md.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *