MAEIE atenționează: Alertă de călătorie în Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) aduce la cunoştinţa cetăţenilor moldoveni, care intenţionează să călătorească sau să tranziteze ţara dată prin Aeroportul El Prat din or. Barcelona, că începând cu ziua de 4 august şi ulterior pe parcursul lunii, angajații pentru controlul de securitate (compania Eulen) ai Aeroportului respectiv din Barcelona încep o grevă parțială (între orele 5.30 – 6.30h, 10.30 – 11.30, 16.30- 17.30 si 18.30 -19.30) în zilele de vineri, duminică şi luni.

Potrivit conducerii companiei, de la mijlocul lunii august greva se va extinde pe tot parcursul zilei (24 ore) pentru o perioadă nedeterminată. Se presupune că greva va perturba considerabil activitatea aeroportului El Prat. Riscurile pot fi: cozi mari în aeroport, rețineri sau suprapunere de zboruri, pierderea bagajelor.

„Pornind de la faptul că suntem în deplină perioadă estivală, iar Spania, nemijlocit Barcelona, este o destinaţie turistică pentru cetăţenii moldoveni, MAEIE recomandă cetăţenilor noştri să ia în considerare informaţia în cauză, întru evitarea unor eventuale inconveniențe”, susțin reprezentanții MAEIE, într-un comunicat de presă.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii R. Moldova se pot adresa la Centrul de Apel al MAEIE la nr de tel.: +373 22 788 722 sau la Misiunea diplomatică a R. Moldova la Madrid la tel. de urgenţă: + 34 664 598 545.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *