Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Localitățile care și-au ales primarul…

Localitățile care și-au ales primarul în primul tur

După prezentarea rezultatelor finale ale alegerilor locale din 14 iunie curent, observăm că, în timp ce unele localități se pregătesc de turul doi, sunt și localitățile unde primarul a fost ales în primul tur.

Astfel, primarul municipiului Bălți a devenit Renato Usatâi, iar a Orheiului afaceristul Ilan Șor. De asemenea, Râşcani este unul din puţinele centre raionale în care primarul a fost ales din primul tur. Victor Bogatico, candidatul Partidului Nostru, a fost votat de 57,15% dintre alegătorii înscrişi în listele electorale.

La Străşeni, câştigătorul la funcția de primar este candidatul independent Valentina Casian, care a fost votată de 73,66% dintre alegători. De asemenea, la Taraclia alegătorii şi-au votat primarul din primul tur. Localitatea va fi condusă, de candidatul independent Serghei Filipov, pentru care au votat circa 71,00% dintre cei înscrişi în listele electorale.

Totodată, aflăm că primăria raionului Teleneşti va fi condusă de Vadim Lelic, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a obţinut votul a 73,65% dintre alegători.

Menționăm că în cadrul alegerilor locale din 14 iunie curent urmau să fie aleși 898 de primari.