Livii Baziuc a fost demis din funcția de șef al INP. Cine îi va lua locul

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Livii Baziuc, a fost demis din funcție. Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP), un ordin în acest sens a fost semnat de secretarul general de stat, Simion Carp, care îndeplinește în prezent atribuțiile ministrului Afacerilor Interne.

Ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu nu a putut să ne comunice care este motivul demiterii lui Baziuc, iar serviciul de presă al MAI nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

Foto: Marin Maxian

Odată cu această demisie, Baziuc nu pleacă însă din sistem. Acesta urmează să activeze în continuare în cadrul Direcției audit intern al IGP.

Livii Baziuc a fost anterior șef-adjunct al INP, iar în 2016 a fost numit la șefia instituției, care pe atunci era condusă de colonelul de poliție Marin Maxian.

Funcția vacantă de șef al INP ar urma să fie ocupată din nou de Marin Maxian, care este în prezent șef al Direcției generale securitate publică a IGP, funcția pe care o ocupă din 2016.

Averea lui Baziuc:

Livii Baziuc, a fost remunerat de stat în 2017 cu 151 397 de lei sau cu 12 600 de lei lunar. Soția sa, Elena Baziuc, fondatoare și administratoare a firmei „Salent Exim” SRL, susține șeful INP, a avut un salariu de 64 975 de lei.

Familia Baziuc a primit donații în valoare de 5 mii de euro și 20 de mii de lei anul trecut de la Elena Baziuc și Alexandru Dancenco. 70 de mii de lei au intrat în bugetul familiei din vânzarea a două automobile.

Livii Baziuc deține un teren extravilan de 0, 0605 ha, despre care afirmă că are o valoare de 22 490 de lei.

Familia are în proprietate trei apartamente și un garaj. Un apartament de 65 m.p. Livii Baziuc l-a cumpărat în 2013, precizând că are o valoare de 32 645 de lei. Alte două apartamente au devenit proprietatea familiei în 2016 în baza unor contracte de investiție: unul de 125,4 m.p. ar avea o valoare de 62 700 de euro, iar unul de 82 m.p. – de 41 000 de euro.

Familia conduce din 2018 un Mercedes ML 250 CDI fabricat în 2012, care, afirmă Livii Baziuc, are o valoare de 80 de mii de lei.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “Livii Baziuc, a fost remunerat de stat în 2017 cu 151 397 de lei sau cu 12 600 de lei lunar.” Daca sef INP, are salar de 12600, atunce , de unde are profesoara mai mult ca el, si doneaza la partid cei bani? Si sta flaminda si nu mai plateste nimic din cele de trebuinta ? Baziuc ori o bagat mina mai mult in sac, decit alti, ori no esekutat ordin dat de cineva. Ca, altminteri mai statea mult si bine la butoi cu miere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *