Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protest în fața Primăriei,…

VIDEO Protest în fața Primăriei, după decesul copilului de doi ani care a murit strivit de o creangă într-un parc din Capitală: „Noi vrem ca să fie sancționată incompetența”

Mai multe persoane au protestat loc luni, 16 mai, în fața Primăriei municipiului Chișinău, după ce o fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă ce a căzut peste ea dintr-un copac. Incidentul s-a produs sâmbătă, 14 mai, în Parcul „Alunelul” din Capitală.

„Oricine putea fi în acel parc. Această tragedie putea să se întâmple în familia oricui. Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că la Primăria Chișinău se tolerează corupția. (…) primăria trebuie să se gândească la securitatea cetățeanului. Noi vrem ca să fie sancționată incompetența”, a declarat Ala Revenco, cofondatoarea asociației Părinți Solidari.

Participanții la protest solicită tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de moartea fetiței de doi ani.

„Fiecare trebuie să-și facă treaba maximum de bine. Recent când a fost furtuna, fiica mea când se întorcea acasă, în parcul Râșcani, a căzut o buturugă fix în fața ei, doar un pas a salvat-o”, a declarat o participantă la protest.

„Cine nu și-a făcut lucrul, să fie tras la răspundere. Este o tragedie foarte mare că un copil de doi ani a murit așa. Soția mea a fost la cinci metri de la acest incident. (…) Eu nu sunt expert să mă expun, dar ar trebui judecați și să fie pornit dosar penal”, Vlad Șuleanschi, locuitor al Capitalei.

Protestul este organizat de „Asociația Părinți Solidari”.

Autoritățile de la Chișinău au inițiat o cauză penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, după ce o fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă ce a căzut peste ea dintr-un copac. Incidentul s-a produs sâmbătă, 14 mai, în Parcul „Alunelul” din capitală.

La două zile de la incident, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că Municipalitatea a inițiat o anchetă internă pe acest caz, iar pe perioada anchetei, Serghei Carp, directorul Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, a fost suspendat din funcție.

Sâmbătă, 14 mai, o fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă mare ce a căzut peste ea dintr-un copac, în Parcul Alunelul din Chișinău. Creanga a căzut peste căruciorul în care se afla fetița. Ea era împreună cu bunica sa, iar părinții participau la un târg din apropiere.