Principală  —  IMPORTANTE   —   (LIVE TEXT/VIDEO) Două persoane au…

(LIVE TEXT/VIDEO) Două persoane au decedat în urma unei explozii într-un magazin din centrul Chișinăului

Două persoane au decedat în dimineața zilei de astăzi, 20 martie, în urma unei explozii care s-a produs într-un magazin alimentar amplasat la intersecția străzilor Armenească și A. Mateevici din Chișinău. Informația a fost confirmată pentru ZdG de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP). 

Ora 12.38. Alexandru Pînzari, șeful IGP, a declarat că potrivit primelor investigații la fața locului și în baza declarațiilor făcute de martori s-a stabilit că deflagrația ar fi fost cauzată de un obiect explozibil identitatea căruia nu a fost însă stabilită. Șeful IGP afirmă că un bărbat ar fi intrat în magazinul alimentar și ar fi cumpărat zece pachete de țigări, iar în momentul în care i s-a propus să achite pentru marfă, din mâna acestuia sau din buzunar a căzut un obiect explozibil. Obiectul ar fi exploadat în ușa magazinului, acolo unde s-a îndreptat și bărbatul care a adus obiectul. Bărbatul a decedat. Potrivit șefului IGP, acesta avea 50 de ani și locuia în Chișinău, având antecedente penale. Alexandru Pînzari afirmă că puterea de explozie a fost concentrată spre stradă, iar părți ale obiectului explozibil au străpuns un bărbat aflat în apropiere, fapt ce a cauzat decesul acestuia. Nu există persoane rănite.

Ora 12.25. Procurorul Roman Eremciuc a declarat pentru presă că la momentul producerii exploziei în magazin se aflau patru persoane. Potrivit acestuia nu a fost stabilit cu certitudine ce obiect explozibil a cauzat tragedia. Acesta susține că nu există persoane rănite.

Ora 12.10. Potrivit unor martori, explozia s-ar fi produs din cauza unei grenade. Aceasta ar fi fost adusă de un bărbat care locuiește în apropiere și care se afla în proces de divorț. Acesta s-ar fi aftat în stare de depresie. Bărbatul a decedat.

Ora 12.06. În aceste momente la fața locului se află mai multe echipaje ale poliției.

Ora 12.00. În mai puțin de jumătate de oră, șeful IGP, Alexandru Pînzari, va susține un briefing de presă în care va prezenta informații noi despre explozia din centrul capitalei.

Viorica Tataru – video,
Ecaterina Alexandr – foto
Marina Ciobanu