LIVE/ Ședința Guvernului: lista proiectelor de pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi se numără 6 subiecte, printre care desemnarea unui membru al Colegiului Centrului Național Anticorupție, dar și abrogarea hotărârii de Guvern prin care a fost inițiat proiectul de parteneriat public-privat pentru concesionarea „Aeroportului Internațional Chișinău”.

13.24: Patru hotărâri de Guvern cu privire la concesionarea „Aeroportului Internațional Chișinău” au fost abrogate de către cabinetul de miniștri

13.17: Secretara de stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a fost numită membră al Colegiului Centrului Național Anticorupție (CNA).

13.12: Artiom Jucov a fost numit pentru un mandat de patru ani în funcția de director al Agenției Naționale Antidoping.

13.11: Dinu Toderașcu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe. Anterior acesta a ocupat fotoliul de șef de cabinet în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

13.09: În funcția de secretar de stat al ministerului Finanțelor a fost numit și Dumitru Udrea.

13.08: Sergiu Luca a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor. Sergiu Luca a activat anterior în calitate de consilier superior în modelarea riscurilor în cadrul unui grup financiar canadian.

13.06: Andrei Ciornîi a fost numit în funcția de secretar de stat pe domeniul transportului.

13.02: În debutul ședinței, Maia Sandu a declarat că fostul director al SIS, Vasile Botnari și fostul director adjunct, Alexandru Baltaga, ar fi luat decizii abuzive în cazul profesorilor turci expulzați de pe teritoriul R. Moldova în septembrie 2018.

„Am fost informată că materialele cu privire la implicarea lor în acest abuz grav au fost expediate la Procuratura municipiului Chișinău. Există suspiciuni că procurorii nu sunt suficient de interesați să cerceteze această cauză cu toată seriozitate”, a menționat prim-ministra.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. aculina

    eu nu inteleg de ce la guvernare se promoveaza cei ce au migrat in alte tari si sunt uitati cei care au ramas in tara si necatint la situatia din tara au reusit sa faca ceva. Eu cred ca promovarea migrantilor este gresita , ei au plecat fiindca n-au reusit sa faca nimic in tara , deci……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *