Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ședința Guvernului: lista proiectelor…

VIDEO Ședința Guvernului: lista proiectelor de pe ordinea de zi

Foto: privesc.eu

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi se numără chestiuni cu privire la cadre, abrogarea unei hotărâri aprobată de fosta guvernare, dar și avizarea inițiativei unui grup de deputați care propun modificarea Regulamentului Parlamentului în vederea introducerii mecanismului de cooperare cu societatea civilă.

13.27: Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la retragerea din Parlament a proiectului de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova 2030” și abrogarea hotărârii prin care această strategie a fost aprobată de fosta guvernare. 

13.24: A fost aprobată hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului cu Guvernul Uniunii Asutraliene privind abolirea reciprocă a vizelor pentru titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu.

13.21: Guvernul a avizat și un proiect de lege înaintat de un deputat, care propune eliminarea blocajelor în partea ce ține de formarea și activitatea autorităților publice locale. Potrivit proiectului, în cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în/eliberarea din funcția de viceprimar este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul local sau nu întrunește numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, primarul numește/eliberează din funcție viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului.

13.17: Cabinetul de miniștri a avizat proiectul de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului, astfel încât cetățenii, prin intermediul petițiilor colective care vor acumula 10 mii de semnături, să poată ajunge în dezbateri în plenul Parlamentului.

13.15: Guvernul a aprobat Protocolul cu privire la modificarea și completarea Acordului cu Guvernul Republicii Belarus cu privire la traficul auto internațional. Conform prevederilor Protocolului, transporturile neregulate de persoane și mărfuri în regim bilateral, tranzit, precum și în/din țări terță, se vor efectua fără autorizații de transport.

13.13: Antreprenoarea Diana Crudu a fost numită în funcția de secretar de stat al ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

13.07: Prim-ministra Maia Sandu a precizat că în cadrul Consiliului Suprem de Securitate a fost abordată problema aprovizionării cu produse alimentare în instituțiile educaționale. Astfel, Maia Sandu a făcut un apel către ministerul Educației și ministerul Sănătății să se întrunească și să rezolve această problemă.

13.06: Maia Sandu a transmis un mesaj către instituțiile din subordinea Guvernului să își îndeplinească obligațiile.