Principală  —  Ştiri  —  Social   —   LIVE/ Ședința Guvernului: lista proiectelor…

LIVE Ședința Guvernului: lista proiectelor de pe agenda miniștrilor

Foto: privesc.eu

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință, iar agenda cuprinde 17 subiecte. Printre acestea se numără desemnarea unui nou membru al Guvernului în cadrul Colegiului CNA, alocarea din fondul de rezervă a 4 500 de dolari SUA pentru un birou de avocați care vor reprezenta R. Moldova la nivel internațional, precum și acordarea premiilor bănești pentru sportivii care au înregistrat performanțe la ediția a II-a a Jocurilor Europene de la Minsk.

13.36: Ministerul Finanțelor urmează să aloce din fondul de rezervă al Guvernului, 4 500 de dolari SUA pentru a achita onorariul Biroului Asociat de Avocaţi Buruiana & Partners pentru prezentarea declaraţiei scrise în susţinerea demersului Republicii Moldova de refuzare a recunoaşterii şi încuviinţării executării silite pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a hotărîrii arbitrale a Tribunalului arbitral ad-hoc din 25 octombrie 2013, în litigiul „Энергоальянс”.

13.17: Începând cu 1 iulie 2019, indemnizația unică la naștere va fi majorată cu 1608 lei. Majorarea are loc în contextul în care mamele nu vor mai primi cutiile din cadrul proiectului „O nouă viață”.

13.13: Miniștrii au aprobat și demisia secretarului de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, dar și al secretarului de stat al Ministerului Economiei, Serghei Bucătaru.

13.11: Guvernul a acceptat cererea de demisie a șefului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

13.08: Maia Sandu a mai precizat că urmează să facă publice informații despre entitățile DutyFree: „Se spune că între 2015 și 2019, valoarea mărfurilor importate de entitățile DutyFree a constituit 2,8 miliarde de lei. Se estimează că 75% din volumul mărfurilor vândute sunt introduse în mod ilicit pe teritoriul R. Moldova”.

13.03: În începutul ședinței, Maia Sandu a adus în atenția miniștrilor proiectul Arena Națională.

Din analizele colegilor mei, se pare că avem probleme serioase acolo. La prima vedere, e vorba de o escrocherie. În primul rând, nu este clar cum s-a făcut estimarea costului acestui proiect pentru că nu s-a găsit niciun document justificat. Se creează impresia că suma de 43 de milioane de euro evaluată pentru acest proiect s-a luat din pod”, a declarat prim-ministrul.